Megdöbbentő! Amputálták a kezeit és a lábait, mégis be kellett bizonyítania, hogy rokkant

Forrás: Youtube -
bürokrácia amputáció amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angliában élő 16 éves Edward Bright-nak egy betegség miatt amputálni kellett a kezeit és a lábait is. Családja ezért anyagi támogatásra szorult, amit meg is kaptak Munkaügyi Hivataltól mindaddig, amíg a fiú be nem töltötte a 16-ot. Akkor ugyanis személyes találkozóra hivták, mert be kellett bizonyítania, hogy valóban rokkant, ráadásul még abban is segítettek neki, hogy miként juthat el a fiú gyalogosan hozzájuk. És a történet itt nem ért véget...

"Ha hibáztak a fiammal szemben, akkor még hány emberrel történhet meg ugyanez?" - teszi fel a költői kérdést a 16 éves Edward Bright édesanyja.

Forrás: Youtube

Az Angliában élő család élete 2007-ben végleg megváltozott, ugyanis Edward kerekesszékbe kényszerült, mivel 7 éves korában egy agyhártyagyulladás miatt

amputálni kellett mindkét kezét és lábát.

Az orvosok azt hitték, hogy nem éli túl, végül csak ez volt az egyetlen megoldás, hogy életben maradhasson.

Rokkantnyugdíj

A családnak nagy szüksége volt a pénzre, ezért rokkantnyugdíjat igényeltek a fiúnak, ami havonta 388 fontnyi segítséget jelentett, ám amikor Edward 16 éves lett, ismét kérvényezni kellett az összeget.

A meglepő fordulat postafordultával érkezett, mert a válaszlevélben az állt, hogy Edwardnak személyesen is meg kell jelennie a Nyugdíj és Munkaügyi Hivatalban, amennyiben ezt elmulasztja, akkor

búcsút mondhat a támogatásnak.

A szülőket enyhébb sokk érte. "Ez gusztustalan! A fiam végtagjait amputálták az isten szerelmére! Nem lesz jobban, nem növeszt új karokat és lábakat, nem is értem mi szükség van egy találkozóra!" - dühöngött Edward apja.

"Hittünk benne, hogy az ügyintézés gyorsan lezajlik, tekintettel az állapotára. De azt nem gondoltuk volna, hogy be kell mennie a Derby-ben lévő irodájukba. Ráadásul még azt is leírták, hogy milyen útvonalon juthat el hozzájuk gyalogosan. A fiamnak nemsokára műtétje lesz, ez tényleg felháborító! "- tette hozzá Edward édesanyja, aki végső elkeseredettségében a kormányhoz fordult.

Ekkor a Nyugdíj és Munkaügyi Hivatal visszalépett, és olyan opciót ajánlottak fel, hogy munkatársaik meglátogatják Edwardot az otthonában, addig is ideiglenesen, de meg fogja kapni a támogatást, azonban nem így történt, ugyanis

nem érkezett pénz.

"Felhívtam őket, és azt mondták, hogy be kell bizonyítanom, hogy a pénz nem érkezett meg. Szóval el kellett vinnem Edwardot a bankba is, hogy meglegyenek a papírok." - panaszkodik Edward édesanyja.

A hosszú út végén

Végül kifizették a pénzt, kimondták, hogy hibáztak, és Edwardnak nem kell bemenniük hozzájuk. Ahogy a hivatal fogalmazott: "Ebben az esetben a papíron lezajlott hivatalos értékelést befejezték, nincs szükség személyes találkozóra - számolt be az esetről a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.