Visszatért a kifutóra a modell, akinek egy tampon miatt amputálták a lábát

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Thomas Concordia -
modell tampon kifutó Divathét toxikus sokk szindróma Lauren Wasser New York láb amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves Lauren Wasser a napokban a New York-i divathéten szerepelt kifutós modellként.

Lauren Wassernek 2012-ben kellett amputálni a jobb lába alsó részét, miután egy tampon okozta bakteriális fertőzés következtében súlyos károkat szenvedett ezen végtagja - történetét annak idején a Life.hu is megírta.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Thomas Concordia

A 28 éves kaliforniai lány azóta megtanulta használni lábprotézisét, és múlt évben már vissza is tért a modellkedéshez: ekkor egy sportmárka kampányfotózásában szerepelt. Lauren pedig idén már újra a szakma egyik csúcspontját jelentő New York-i divathét kifutóján sétálhatott végig a Chromatics színeiben - a pillanatról készült fényképet fentebb láthatod.

6 dolog, amit tudnod kell a toxikus sokk szindrómáról

A toxikus sokk szindróma kialakulásáért legtöbb esetben a Staphylococcus baktérium felelős, ami számos mérget termel. A véráramba felszívódva szepszises, vérmérgezéses tüneteket okoz. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.