Robb Scott egy ötéves Down-szindrómás kisfiú apja, és úgy érzete, el kell mondani mindenkinek, hogy ez mit is jelent pontosan az ő életükben.

Szívszorító videóban adott hangot érzelmeinek Rob Scott, egy Down-szindrómás kisfiú apukája. A férfi egy negatív élménye miatt döntötte el, hogy elmeséli, mit jelent számukra ez a szindróma. 

Forrás: Facebook/Rob Scott

Rob Scott egy videotékában járt, ahol egy másik apuka éppen filmet kölcsönzött ki két gyermekével. A mozi, amit megnézni készültek egy Down-szindrómás fiúról szólt, így a gyerekek arról érdeklődtek, hogy mit jelent ez a szindróma. Az apa pedig csak annyit mondott fiainak: Ez egy betegség

Forrás: Facebook/Rob Scott

Rob Scott-ot, a kétgyermekes apukát szíven ütötték ezek a szavak, de nem szólt semmit, bár késztetést érzett rá, hogy kijavítsa a férfit. Elmondta, hogy biztos benne, a férfi nem akart senkit sem megbántani, őt inkább az zavarta, hogy nem állt ki a saját fiáért. Mivel ezek után benne maradt egy tüske, a közösségi oldalán videóban mondta el, mit is jelent az ő családjuknak, hogy az egyik fia Down-szindrómás. 

Forrás: Facebook/Rob Scott

A Down-szindróma szó szerint az egyik legjobb dolog, ami az életemben történt. Ez nem egy betegség, és még csak nem is fogyatékosság. Ez jó móka, ez briliáns, kedves, ennivaló. A Down-szindrómások nagyon jó tanítók. Szerintem attól, hogy valaki lassabban olvas, vagy fut, még nem jelenti azt, hogy fogyatékos volna. Ez az, amit a fiamtól tanultam.” - árulta el az apa, majd hozzátette, hogy nagyon rosszul érezte magát, amiért nem mondta ezt el akkor, annak az apának. 

This is important for me to say. Excuse my emotion.Kelly Macintosh-Scott.

Közzétette: Robb Scott – 2016. február 20.