Jennifer Lawrence közismert arról, hogy ellenzi a különféle fogyókúrákat, és többször felszólalt már az ellen, hogy az ideálisnak vélt testképet ráerőltessék minden nőre. Ennek ellenére természetesen ő is törekszik az egészséges életmódra, és arra, hogy fitt és szép legyen a forgatásokon és a vörös szőnyeges eseményeken. Az Oscar-gálán is sikerült legjobb formájában mutatkoznia, nem csoda hát, hogy sokakban felmerült a kérdés: hogyan csinálja?

Nos, a titka annyi, hogy a megfelelő ételeket ette a megfelelő időben, és mellette egy személyi edző segítségével a megfelelő testedzést végezte. Ez a személyi edző pedig nem más, mint Dalton Wong, aki számos hírességet hozott már bomba formába. Jennifer Lawrence-szel először 2010-ben találkoztak, amikor segített neki felkészülni az X-Menben nyújtott szerepére, ahol Mystique-et alakította.

Jennifer Lawrence és Dalton WongForrás: Instagram/dalton_wong22

A színésznő többször is nyilatkozta, hogy edzője segített neki megismernie a saját testét és azt, hogy milyen ételekre, illetve milyen mozgásformákra van szüksége, és hogyan tud egészségesen élni a nélkül, hogy sanyargatná magát.

Egy-egy forgatásra vagy vörös szőnyeges eseményre készülve napi két edzést is tartanak. Ezek általában futást, súlyemelést, jógázást, nyújtást és guggolást tartalmaznak. Az X-Menre való felkészülés során napi 10-12 órát töltöttek együtt.

Forrás: Youtube

A reggelt egy nagyobb intenzitású edzéssel kezdték, este pedig alacsonyabb intenzitású nyújtógyakorlatokat végeztek. Néha pedig egy masszázs is belefért.

A színésznő emellett sok tanácsot kapott edzőjétől az egészséges táplálkozásról is, ami nem jelenti azt, hogy teljesen tiltólistára került például kedvenc étele, a pizza vagy a sült krumpli, csupán tudni kell, hol a határ, és mellette sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani. 

Forrás: AFP

Jennifer azt is megtanulta, hogy a feldolgozott élelmiszerek és a finomított cukor helyett inkább egészséges szénhidrátokat válasszon, a testmozgás során pedig azt nézze, mi esik jól neki, ne pedig azt, mivel sanyargathatja a legjobban magát. A kiegyensúlyozott étrend során arra is odafigyelt, hogy reggelire fehérjében gazdag ételeket fogyasszon, vacsorára viszont már ne nagyon vegyen magához fehérjét.

Forrás: Youtube

Wong szerint nagyon fontos, hogy mindenkinek egyénre szabott mozgás- és étrendje legyen, mert

nem mindenkinél működik ugyanaz a diéta, tehát mindenkinek saját magán kell kitapasztalnia, mire van szüksége a szervezetének.  Könyvében, amely a The Feelgood Plan címet viseli, a szakember azt vallja: mindenkinek meg kellene tanulnia, hogyan váljon saját maga táplálkozási tanácsadójává és edzőjévé.