A gyönyörű műsorvezető nádszálvékony, légies alakjával pillanatok alatt bárkit levesz a lábáról, ezért gondoltam, meginvitálom egy jógaórára, és biztos voltam benne, jól állnak majd neki a nyakatekert testtartások.

Szekeres Nóri profi jógafelszerelésben toppant be az órára, és mosolyogva, könnyedén érzett rá a dinamikus jógára

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Többféle jógaórán jártam már, de először a bikram jóga ragadott magával. Nagyon jólesett a meleg teremben nyújtani és gyakorolni. Sokféle órát kipróbáltam már, és az a tapasztalatom, hogy mindegyikben fellelhetők a gimnasztika alapelemei, csak így-úgy variálják őket" – kezdte Nóri, akivel remek hangulatban jógáztunk, kedveltem a nyitottságát, és észrevehető volt, hogy nem először próbálja a csavaros ászanákat.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Voltak az órádon olyan pózok, amiket eddig nem ismertem, és nagyon jólestek. A medencemobilizáló gyakorlatnál egyértelműen éreztem a nyújtó hatást. A hátamnak is remek volt az előre-hátra hajlongás, és bár nem szokott fájni a gerincem, szülés után, amikor cipeltem a kisfiam, azért néha már megéreztem" – mesélte a műsorvezető, akit a jógában leginkább a szép mozdulatok kivitelezésekor megtapasztalt hajlékonyság fogott meg.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Ami engem elvarázsol, az a hajlékonyság, ezért mindig figyeltem arra, hogy olyan edzésformát válasszak, amiben a nyújtások és a lazítások hangsúlyos szerepet kapnak. A leginkább a tánc az, ami kikapcsol, amikor megérzem a flowt.  Bárhol táncra perdülök, ha jó zenét hallok" – mosolygott Nori, akit a jóga spirituális megközelítéséről is kérdeztem, és kiderült, számára fontos, hogy időnként kiszakadjon a mindennapokból.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„A környezetemben egyre több embert foglalkoztat a spiritualitás, és sokat beszélgetünk erről. Mindenkinek szüksége van arra, hogy megtanuljon önmagával egyensúlyba kerülni. 14 évesen aerobikozni jártam, mert akkor arra volt szükségem, akkor még képtelen voltam leülni és mantrázni. Próbáltam én, csak nem ment.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Aztán huszonévesen, mikor már megvoltak a gyerekek, egészen más irányba fordultam,  a koncentráltabb, lassabb edzésformát preferáltam, mint a jóga vagy a body-art. Már nem az őrületes pörgést kívánta a szervezetem" – mesélte Nóra, aki fontosnak tartja, hogy mindig szánjon egy kis időt arra, hogy befelé tudjon fordulni, lenyugodni, mert ez segít, hogy összeszedettebb legyen az életvitele.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Nem árt elsajátítani olyan technikákat, amelyek azt tanítják, hogyan szánjunk időt magunkra, és ezek milyen minőségben történjenek. Én is nyitott szemmel és füllel járkálok, keresgélem a számomra legideálisabb módszert. Mivel folyamatosan változom, ezért igyekszem megtalálni az aktuálisan hozzám passzoló megoldást" - magyarázta Nóra.

Így jógáznak a sztárok

Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, Aleskával lebegtünk a föld felett. Vásáry Andrét kitekertük, de remekül állta a sarat. Sugár Berci megmutatta szuperhajlékony testét