Az idegenforgalom mint bevételi forrás számos hírességet megihletett már, pedig sokukról az emberek többsége nem is sejti, hogy hobbi gyanánt luxusszállodákat is üzemeltetnek. De nem is szükséges a földi halandók orrára kötni, hiszen célközönségük, a felső tízezer pontosan tudja, melyik hotelnek ki a birtokosa.

Donald Trump

Donald TrumpForrás: AFP

Az amerikai üzletember - aki mostanában, mint lehetséges amerikai elnökjelölt borzolja a kedélyeket - az apjától örökölte az ingatlanszakma szeretetét, s tanulta meg az üzleti élet megkívánta aprólékosságot és kitartást. Trumpnak a világ több nagyvárosában is vannak szállodái, a többi között Chicagoban, New Yorkban, Torontoban és Panamában.

Trump International Hotel & Tower ChicagoForrás: trumphotelcollection.com/Brian Kuhlmann

Elizabeth Hurley

Elizabeth HurleyForrás: AFP

A színésznő egy nagyon elegáns butikhotel, a London szívében található No. 11 Cadogan Gardens boldog tulajdonosa. A szállodának 54 szobája van, és egy karnyújtásnyira van a Hyde Parktól és a Harrodstól.

No. 11 Cadogan GardensForrás: no11cadogangardens.com/nicksmithphotography.com

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprioForrás: AFP

Az Oscar-díjas színész a Belize partjainál található Blackadore Caye elnevezésű magánszigetén a Four Seasons-szal összefogva egy környezetbarát ökohotel fejlesztésébe kezdett.  

Clint Eastwood

Clint EastwoodForrás: AFP

Kevesen tudják róla, de a konzervatív nézeteket valló filmsztár a nyolcvanas évek elején a politikába is belekóstolt egy rövid időre, anno megválasztották lakóhelye Carmel városka polgármesterének. Ebben az időben történt, hogy település mellett kinézett ki magának egy 1800-as években épült farmot, amit megmentett a lerombolástól és szállodává újítattott fel. A szálló a Mission Ranch Hotel nevet kapta.

Mission Ranch HotelForrás: missionranchcarmel.com

Richard Gere

Richard GereForrás: AFP

A színész 2007-ben vásárolta egy 1860-es években épült történelmi házat Westchesterben, ammelyből aztán New York állam egyik legszebb hoteljét alakították ki. Bedford Post Inn nevű szállóban egyébként maga a színész is sok időt tölt, a vendégek legnagyobb örömére.

Bedford Post InnForrás: bedfordpostinn.com/Quentin Bacon

Robert De Niro

Robert De NiroForrás: AFP

New Yorkban, a Tribeca városrészben található Robert De Niro The Greenwich Hotel nevezetű száálója, amely kizárólag drága, egyedi luxusholmikkal van berendezve. A szobaárak 400 dollár felett kezdődnek, és a színész munkatársai, azaz a hollywoodi hírességek kifejezetten szeretnek itt megszállni.

The Greenwich HotelForrás: thegreenwichhotel.com