Hamarosan beköszönt a tavaszi időszak legmeghatározóbb ünnepe, amikor az otthonodat nyuszikkal, tojásokkal, virágokkal díszítheted. Most ötleteket is adunk, hogyan.

A lakás feldíszítését kezdheted az ablakpárkánnyal, ahová nárciszt, jácintokat, tulipánokat, cserepes rózsát tehetsz. A virágok a tavasz színeit varázsolják otthonodba. Ha szeretnéd fokozni a hatást, mindezt megspékelheted egy barkacsokorral, amire színes festett tojásokat akasztgathatsz, és már meg is van a pompás húsvéti hangulat. Az alapötletek mellett azonban van még számtalan praktika, ami becsempészi a tavaszünnepet a házba. 

Tavaszi színek és illatok járják át a lakást, a kis fehér horgolt nyuszi kedves húsvéti dísze a lakásnakForrás: Life.hu

Az karácsonyi koszorúk ideje lejárt, ám tavasszal sem kell lemondanod a bejárati ajtóra akasztott koszorúról. Csupán a fenyőágakat faágakra kell cserélni, amiken falevelek, virágok és kismadarak trónolnak.

Vidám hazaváró húsvéti koszorúForrás: Press Loft
Cuki tojásdíszek a lakásbanForrás: Press Loft

A húsvéti sonkaevés elmaradhatatlan kellékei a színes tojások, amiket trendi tojástartókban tehetsz az asztali terítékek mellé, kiscsibékkel vagy kis nyuszikkal körülültetve. 

Színes tojások trendi tartóbanForrás: Press Loft

A gyerekek sem maradhatnak ki a jóból, ők már alig várják, mit hoz a nyuszi. Ha szeretnéd őket meglepni, trendi nyuszitappancsokkal elvezetheted őket a kiskosárig, amelyben megtalálják a finom csokikat, apróbb ajándékokat. 

Nyuszitappancsok a gyermekek öröméreForrás: Press Loft

A húsvétra készült édességeket is egyedibbé teheted, ha apró ötletekkel díszíted a tálalásnál. Ilyen például a fogpiszkálóra ragasztott csibe, vagy ha kisebb csokitojásokat pakolsz az elkészült muffin tetejére. 

Húsvéti cukiságokForrás: Press Loft