Így vedd rá a gyerkőcöket a kerti munkára

Forrás: Thinkstock -
természet gyerekek munka kert Balkongaz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekekkel érdemes minél hamarabb megszerettetni a természetet és bevonni őket a kerti munka örömeibe. Mutatjuk, hogyan vedd rá őket!

"Bár még haloványan emlékszem, hogy a kerti molyolás gyerekkoromban nem izgatott, de mindenképpen becsületemre vált, hogy nagyszüleim mellett már elég korán megtapasztaltam, hogy a zöldségek nem a multik polcain nevelkednek maguktól varázsütésre.

Forrás: Thinkstock

Nem vagyok a mozgalom élharcosa, de mindenképpen egyetértek azzal, hogy a kicsiknek igen is át kell adni ezeket az infókat, hogy tudják, az undok brokkoliért valaki nagyon sokat dolgozott. Vannak azért iskola alsóban jópofa kezdeményezések, de otthon mi magunk is nagyon sokat tehetünk azért, hogy gyerekeink játékosan megtanulják, mi honnan való, mi a finom és az értékes." - Természetesen senkit sem a gyerekmunkára buzdítunk, de érdekes, játékosan már a legkisebbeket is érdemes a kerti munkára tanítani. A BalkonGaz blog legutóbbi bejegyézésből megtudhatod, hogyan állj neki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.