egészséges táplálkozás saláta tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felmérések szerint, minél több egészséges fogás kerül a tányérunkra, egy idő után annál finomabbnak érezzük azt, és kevésbé sóvárgunk korábbi kedvenceink után. 

A legtöbb ember azért nem kezd komolyabb életmódváltásba, mert a mindent vagy semmit gondolkozásmód jellemzi: azt hiszi, az egészséges táplálkozás azt jelenti, hogy többé nem ehet meg egy szelet csokitortát sem. Pedig dehogynem. Az már kérdés, hogy egy idő után kevésbé kívánja majd. Ha elkezdünk gyakrabban egészséges fogást választani, nagy a valószínűsége annak, hogy idővel egyre több hasonló étel kerül az asztalunkra.

Forrás: Thinkstock

A leginkább hatékony első lépés az, ha három kedvenc ételünkre gondolunk, amely zöldségben gazdag. Ha ez a paradicsomos tészta, akkor az egészséges változata a teljes kiőrlésű tészta lessz, még több zöldséggel. A következő lépés az, hogy gondoljunk három ételre, amit egészségesebbé tehetnénk: például chilis marha helyett ott a chilis bab. A végső lépés egyszerű: érdemes új, egészséges opciókat megismerni: az ízlelőbimbók percről percre alkalmazkodnak a helyzethez.

Közben a bűnös kihágások is megmaradhatnak, de csak különleges alkalmakkor. A szervezetünk ilyen módon fokozatosan, lépésről lépésre alkalmazkodik az egészséges táplálkozáshoz, és lassanként igényelni kezdi azt.

Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20160318-egeszseges-grill-etelek.htmlAhogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikini szezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni. Ez Zsír!--Edzés közben orgazmusa volt a modellnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-jessica-white-modellnek-edzes-kozben-volt-orgazmusa.htmlKell ennél több inspiráció? Jessica White teste kéjes érzéssel jutalmazta meg őt, az edzésekért cserébe! Ez Zsír!--Candice Huffine plus size modell visszavágott! Még hogy ő nem mozoghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-candice-huffine-plus-size-modell-a-felmaratonra-keszul-bizonyitja-hogy-a-telt-modellek-is-sportolnak.htmlAz emberek többsége úgy véli, hogy a teltkarcsú modellek egyáltalán nem sportolnak. Candice viszont nem hagyta szó nélkül a sértegetést, és elárulta ő épp a félmaratonra készül. Ez Zsír!OrigoMinél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockA baba és az anya is komoly bajba kerülhet a kismamakori elhízás miatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-mennyit-hizhat-a-kismama-varandossag-alatt.htmlVajon mennyi az ideális súlygyarapodás egy kismama életében? Hatással lehet a babára is a túlsúlyunk? Íme, a válasz a kérdésekre! Ez Zsír!ThinkstockNapi egy alma távol tartja a kilókathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-a-flavonoidok-antioxidanstartalma-segit-megorizni-az-alakunkat.htmlA kutatók kiderítették, hogy a nagy mennyiségű flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök fogyasztása gátolja a hízást. A flavonoidok antioxidáns-tartalma ugyanis csökkenti az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.