Damu Roland és Edina gyermeke két hónap múlva fog megszületni, de máris veszélyben van.

A gyámhivatal elvette a születendő gyerek felügyeleti jogát Damu Edinától, mert tudják, hogy az asszony a terhessége alatt ivott. "A kicsit Edina testvére szeretné magához venni, aki rossz anyagi körülmények között él, három hónapja például kikötötték náluk a villanyt" – mondta a Borsnak Damu Roland. 

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

 A színész rettentően el van keseredve, kétségbe ejti a két hónap múlva születendő kislány sorsa. "Három gyerek van ott, épp most válnak, és még Edina is oda akar költözni, vagyis an­nak ellenére is a gyermekünk közelében maradhatna, hogy a gyámügy eltiltotta a gondozástól. Három évet ültem ártatlanul, de az nem viselt meg annyira érzelmileg, mint most ez a történet, ami a pici lányom sorsáról szól. Másfél hónapja elköltöztem otthonról, mert már nem bírtam nézni, hogy mit művel magával és a picivel. Színészházban la­kom, saját lakás nélkül esélyem sincs arra, hogy magamhoz ve­gyem a kislányomat. Gyesre sem mehetek, férfiként nem tudok mit kezdeni egy újszülöttel, akiről már most tudni, hogy alkoholszindrómával születik meg, és még ki tudja, milyen bajokkal." 

Damu azt szeretné, ha a gyerek inkább állami gondozásba kerülne. Edina, aki férje elmondása szerint húsz éve alkoholista, egyre aggasztóbban viselkedik: "Az elmúlt négy hétben folyamatosan ivott, négy napon át nem evett, nem nő a hasa, ag­gasztó az állapota" – mondta Damu.