5 dolog, amire nem gondoltam, mielőtt megvettem az első autómat

Forrás: Dreamstime -
vásárlás kocsi vétel autó használt autó mérföldkő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első autó megvétele sokak számára mérföldkő. Ilyenkor igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből, odafigyelni a részletekre és arra, hogy a pénzünket megfelelő helyre fektessük be. Mégis van pár dolog, amik akkor realizálódnak bennünk, amikor már a miénk az áhított járgány.

1. Minden új elsőre

Nem te vagy az egyetlen személy, aki bekerült az autóvásárlók körébe. Kérd meg a hozzáértő ismerőseidet, hogy segítsenek elmondani mit merre találsz, mire való. Megtudhatod milyen jó a melletted ülőt nyáron megszívatni az ülésfűtéssel és hogyan tudod lehúzni az ablakot anélkül, hogy letörne a körmöd.

Forrás: Dreamstime

2. Szégyenlős vásárlás

Arcpirulós lehet elkérni az autót tesztelésre, de fontos megfigyelni mennyire kényelmes és „kézre eső” a járgány. Vesd össze az elképzeléseiddel, ha mégsem felelne meg, nyugodtan mondj rá nemet!

3. Legyél felkészülve a költségekre

Elsőre azt gondoljuk, hogy egy autót elég csak tankolni, ám ez tévedés. Szokták mondnai, hogy az autó felér egy gyerekkel, legalábbis a fenntartása (a kötelező dolgokon kívül nem beszélve az extra kiadásokról, akár tuning dogokról).

4. Nem mindegy, mikor veszed

Akárcsak egy repülőjegy: bizonyos időszakokban jobb vásárolni, máskor pedig egyáltalán nem éri meg. Amikor a márkák előhozakodnak a legújabb modellekkel, nem biztos, hogy érdemes rá egyből lecsapni, inkább válaszd a nem annyira újabb, de megbízható és pénztárcabarát autót, hogy sokáig használhasd.

Forrás: Dreamstime

5. Ahogy kigurulsz vele, esik az ára

Egy autó kereskedelmi ára attól fogva csökken, hogy beleülsz és elhajtasz vele, egyes modellek állítólag 40 százalékot veszítenek ilyenkor az árukból a kereskedők szerint. Gondold át alaposan a vásárláskor, hogy megéri-e újat venni vagy inkább egy használttal járnál jól.

George Clooney: "Többször szexeltem már autóban"

Rihanna és George Clooney Ellen DeGeneres műsorában játszott igazmondós játékot. Voltak olyan kérdések, melyek hallatán mindketten belepirultak a válaszba.

5+1 pártípus, akik biztosan nem bírják sokáig egymás mellett http://www.life.hu/csalad/20160307-onimado-se-veled-se-nelkuled-kapcsolatok-emberek-akiknek-nem-kellene-hazasodniuk.htmlPattanásig feszülő viták, szélsőséges helyzetek, anyagi problémák és önimádás. Egyes kapcsolatok már azelőtt halálra vannak ítélve, hogy elkezdődnének. Vigyázz, egy-kettőnél előfordulhat, hogy magatokra ismersz! Család--Hugh Hefner ex-Playboy nyuszija babát várhttp://www.life.hu/csalad/20160123-hugh-hafner-exe-holly-madison-babat-var-parjatol.htmlHugh Hefner egyik leghűségesebb ágyasa, Holly Madison második gyermekét várja férjétől. CsaládAFPGisele Bündchen szülinapos kislányánál nem lesz ma már cukibb sztárcsemetehttp://www.life.hu/csalad/20151206-gisele-bunchen-a-brazil-modell-kislanya-mar-haromeves.htmlBoldog szülinapot kívánunk a világ legjobban kereső modelljének kislányának! CsaládOrigoEbben a luxusban született meg a legifjabb Kardashian! http://www.life.hu/csalad/20151206-kim-kardashian-elkepeszto-luxusban-szulte-meg-fiat.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, december 5-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West kisfia. CsaládOrigoDavid Beckham új barátokat szerzett Nepálbanhttp://www.life.hu/csalad/20151108-david-beackham-nepali-diakokkal-szelfizett.htmlA focilegenda éppen Nepálban tartózkodik egy dokumentumfilm forgatása kapcsán. Persze ott is akadnak bőven rajongói a 40 éves, aranyszívű focilegendának. CsaládOrigoRihanna durva exének is van gyengéd oldala: Így ringatja kislányát Chris Brownhttp://www.life.hu/csalad/20151017-legujabb-lemezenek-boritojan-kislanyaval-olelkezik-chris-brown.htmlChris Brown az év mintaapájának szerepére hajt? Nagyon úgy tűnik! CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.