Egy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!” 

Nekem sem kellett több, nálunk ez volt húsvétkor a leves a zsenge malacsült mellé. Bizony nekem is kellett aludnom pár órát a kanapén, mert beütött a kajakóma azonnal. Lenyűgöző egytálétel, és páratlan ízharmónia, mindenkinek csak ajánlani tudom! 

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 fej vöröshagyma, kockákra aprítva
  • 2 db szárzeller vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 20-30 dkg csípős, jó fűszeres füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva (chorizo)
  • 10 dkg serrano sonka
  • 1 db 400 g-os csicseriborsó konzerv
  • 10 dkg tisztított spenót
  • olívaolaj
  • só és bors
  • 3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 főtt tojás
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

A kolbászt egy nagyobb lábasban kevés olívaolajon kissé megsütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és kis lángon 5 percig pároljuk lefedve. Belekeverjük a paradicsomot, nagy lángon egy-két percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zellerszárat és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 40 percig főzzük kis lángon, sóval és borssal ízesítjük. Közben a tojást is megfőzzük. Miközben a leves és a tojás is fő, leöblítjük a spenótot, és a leveshez keverjük. Lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt sonkát. Tálalásnál pedig a cikkekre vágott tojást. 

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!