Csak semmi kalóriaszámolgatás! Így fogyhatsz le hatékonyan

Forrás: Dreamstime -
zsír fogyás fehérje szénhidrát kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki fogyni szeretne, a legtöbbször a kalóriabevitelt csökkenti, és többet kezd mozogni: elviekben ez a legtökéletesebb módszer arra, hogy az extra kilóktól megszabaduljunk. Ugyanakkor jobban járunk, ha a kalóriák helyett inkább a makroelemeket tartjuk számon.

A makroelemek – röviden makrók – olyan tápanyagok, amelyek segítenek a szervezetünknek abban, hogy az egészséges működéshez szükséges energiaszint adott legyen. Három makroelem létezik: a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék. Az alapfelosztás a következő: 40 százalék szénhidrát, 30 százalék zsír és 30 százalék fehérje, de az egyéni felosztás a személyes céltól függően természetesen nagyban különbözhet.

Forrás: Dreamstime

A szakemberek szerint bármi is legyen a cél – fogyás, erősödés, izmosodás, az izomtónus kiemelése – a kalóriák számolgatásánál lényegesen hatékonyabb módszer a makroelemek számbavétele.

"Amikor kiegyensúlyozott étkezésről beszélünk, tulajdonképpen arról van szó, hogy a zsírok, szénhidrátok és fehérjék aránya a szervezetünk egyensúlyban van. Egyéni céltól függ, mi a személyre szabott ideális arány, ennek feltérképezésével és betartásával könnyebb eredményt elérni, mint a kalóriák számolgatásával" – nyilatkozta Matt Hodges edző, a MPH-módszer feltalálója.

Dér Heni test olyan lett, mint egy férfiéhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160401-der-heni-enekesno-test-olyan-lett-mint-egy-ferfie.htmlAz énekesnő brutális izmokat növesztett és már teljesen úgy fest, mint egy testépítő bajnok. Ez Zsír!--Napi kétezer guggolás, és olyan feneked lesz, mint az internet két ikersztárjánakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160401-miriam-es-michelle-carolus-ikerlanyok-napi-ketezer-guggolast-vegeznek-hogy-formas-fenekuk-legyen.htmlMiriam és Michelle Carolust szexi, formás alakjuk tette az Instagram sztárjaivá: az ikerpár saját bevallásuk szerint nem a sebészkésnek, hanem a rendszeres edzésnek köszönhetik nőies idomaikat. Ez Zsír!--Elképesztő változás – Ezt teszi napi ötven guggoláshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160330-elkepeszto-valtozas-ezt-teszi-napi-otven-guggolas-a-kihivas-eve-marcius-havi-kihivasa.htmlAmikor elkezdtem a kihívások évének március havi megmérettetését, azt hittem, sosem lesz vége ennek a hónapnak. Napi ötven guggolás – ez menni fog, gondoltam első nap. Aztán jött a fekete leves: a sajgó, kattogó, ropogó térdízületek és az izomláz. De a kitartásomnak hála, a hónap végére elért eredmény a legmerészebb elvárásaimat is felülmúlta. Ez Zsír!OrigoKiderült! Így őrzi meg alakját Katalin hercegné húga, Pippa Middletonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160401-pippa-middleton-katalin-brit-hercegne-huga-igy-orzi-meg-alakjat.htmlA brit hercegné 32 éves testvére egy nemrég adott interjújában árulta el étkezési szokásait. Érdemes ellesni tőle! Ez Zsír!--Rubint Réka kőkemény edzéssel lazított - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20160330-rubint-reka-fitnesz-edzo-kokemeny-edzessel-lazitott-amikor-hazaert-dominikarol.htmlA fitneszedző alig ért haza Dominikáról, ahol edzőtábort tartott, máris az edzőterembe vette az irányt, ahol az utazás fáradalmait egy súlyzós edzéssel "pihente ki". Ez Zsír!--Gáspár Győző izompólóban és szűk nadrágban szexiskedetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160330-gaspar-gyozo-showman-izompoloban-es-szuk-nadragban-szexiskedett.htmlAz edzőteremben bokszzsákot ölelgetve kapták lencsevégre a showmant, aki nem mindennapi szerelésben pózolt. Ez Zsír!Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.