Nyílt levél egy házasság végéről és egy új élet kezdetéről

boldogság házasság feleség válás család nyílt levél férj boldogtalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feladni a közös múltat és tiszta lappal újrakezdeni, vagy maradni a gyerekek, az emlékek, na meg a látszat kedvéért? A válás minden esetben nehéz és sorsdöntő kérdés, ám egy boldogtalan házasság vége sok esetben egy boldog, új élet kezdete is lehet.

Az alábbi levelet egy olyan olvasónk küldte, - aki sok más boldogtalan házasságban élő nővel ellentétben - megtette azt a bizonyos lépést, mert váltani és új életet kezdeni.

Nyílt levél egy házasság végéről és egy új élet kezdetéről

Forrás: Dreamstime

Évekig magányosan éltem egy házasságban, de ez mintha természetes lenne a településemen. A válásom után sokan közölték, hogy ők is magányosan élnek a házasságukban, mégsem válnak el... Első a család, a gyerekek nevelése.

Lehet, hogy más tudja, hogyan kell a végtelenségig tűrni a magányt, én viszont a próbálkozások, időhúzások, reményfelcsillanások és csalódások után a végső megoldás mellett döntöttem: el kell válni.

Milyen a válás?

Maga a pokol. Mikor tudom, hogy nincs visszaút, de félek a jövőtől, féltem a gyerekeimet, hogy mennyire lesznek ellenem hangolva, mennyire fogadják el a válást, mennyire távolodnak el majd tőlem, mennyire fogom tudni elviselni a válás után a magányt, és lesz-e vajon kapcsolatom valaha, fog-e valaki valaha nőnek tartani egy válás után? Akarok-e kapcsolatot ezután, vagy tökéletesen jó egyedül?

Forrás: Dreamstime

Pár év kellett ahhoz, hogy el tudjam képzelni magam egy új kapcsolatban, és élettársi viszonyba kerüljek, ami hihetetlennek tűnt a válás utáni évek alatt. Egyszerűen magányra ítéltem magam, és esélyt sem adtam egyetlen férfinak sem. Nem hittem el, hogy valaha is vonzó nő lehetek, nem hittem el, hogy létezik olyan társ, akivel úgy tudok élni, ahogy soha nem éltem egy hosszú házasság alatt.

Annyira hihetetlen az, amikor olyan kedvességben részesülök, amit 20 év alatt soha nem éreztem, hogy néha egy álomnak tűnik az egész, és nem érdekel a holnap, hogy meddig tart, csak az a fontos, hogy van valakim, akivel jó együtt élni.

Egy válás során nagyon sok sérelem van felhalmozódva egy nőben, vagy a férfiban is természetesen, mivel lehet, hogy két olyan ember köti össze az életét, akik egyáltalán nem illenek össze. A férfi rájön, hogy más nő az ideálja, csalja a feleségét, de nem ismeri be, vagy a nő rájön, hogy a férj nem elégíti ki, és egyszerűen nem tudja elfogadni azt, ahogy a férje viselkedik. Az igények, az érzelmek nem alakíthatóak mesterségesen, nem lehet erőltetni a csókot, az érzelmeket.

Forrás: Dreamstime

A válás soha nem könnyű szerintem, de megéri. Idő kell hozzá, hogy a sérelmeket félretéve új kapcsolatot fogadjon el bárki is, és van, akinek olyan sok sérelme van, hogy élete végéig egyedül él inkább.

Szerintem a mai házasságok nagyon nagy százaléka álházasság, vagyis külön hálószobás életet élnek a felek, de a gyerekek kedvéért a család látszatát tartják fenn.

De természetesen vannak valóban boldog családok, remélem.

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Tisztelem azokat, akik vállalják a válás pokoli útját, majd egy újrakezdés után tudnak boldogok lenni, mernek boldogok lenni hazugságok nélkül.

Egy elvált nő véleménye

Nyílt levél a kiábrándító nőkhözhttp://www.life.hu/csalad/20160327-nyilt-level-a-kiabrandito-nokhoz-akik-nem-segitenek.htmlA 21. század embere ennyire érzéketlen lenne mások problémájára? Esetleg már egyáltalán nem tudunk megbízni a másikban? Vagy egyszerűen valamiféle női rivalizálás állhat a háttérben? Az alábbi nyílt levelet olvasónk "Kiábrándító nők" címmel küldte el nekünk, története pedig mindenki számára tanulságos lehet. Család--Nyílt levél egy férfihoz, aki a pornót választotta a felesége helyetthttp://www.life.hu/csalad/20160318-nyiltlevel-az-exferjemhez-aki-a-pornot-valasztotta-helyettem.htmlNehéz kimondani, de valahol természetes, hogy a férfiak felrántják a szemöldöküket, ha egy csinos nőt látnak meg az utcán, vagy hogy odavannak a pucér csajos háttérképekért, és hogy előszeretettel néznek pornót a tévében és a neten. Az viszont egyáltalán nincs rendben, ha olyannyira jóllaknak ezekkel a mesterséges ingerekkel, hogy a saját párjuk már semmi vágyat nem tud gerjeszteni bennük. Család--Nyílt levél egy exfeleségnekhttp://www.life.hu/csalad/20160303-nyilt-level-a-nonek-akinek-a-ferjet-gondolkodas-nelkul-elvettem.htmlTetteinknek következménye van, még akkor is, ha az adott pillanatban nem számolunk vele. Az alábbi levél írója saját bőrén tapasztalta meg, milyen is az, amikor a rózsaszín köd szertefoszlása után az embernek szembe kell néznie gyötrő lelkiismeretével. Család--Nyílt levél egy felnőtt fiúhoz, aki képtelen megállni a saját lábánhttp://www.life.hu/csalad/20160204-egy-elkeseredett-edesanya-nyilt-levele-felnott-fiahoz.htmlAz alábbiakban annak az elkeseredett édesanyának a levelét közöljük, akinek a felnőtt fia még harminc éves kora után is képtelen a saját lábán megállni, és boldogulni az életben. Család--Nyílt levél egy lázadó tinihezhttp://www.life.hu/csalad/20160126-egy-elkeseredett-edesanya-levele-13-eves-tini-lanyahoz.htmlA kamaszkor átvészelése minden szülőnek feladja a leckét. Ez az időszak olyan intenzív szellemi-érzelmi változásokkal jár, hogy néha a legtürelmesebb szülő is kevés ahhoz, hogy kezelni tudja önfejű gyerekének lázadásait. Az alábbi sorok írója egy elkeseredett édesanya, aki nyílt levélben szeretne üzenni 13 éves, kamaszodó lányának. Család--Nyílt levél egy apához, aki felvállalta, hogy meleghttp://www.life.hu/csalad/20151012-egy-lany-levele-a-meleg-apjahoz.htmlA társadalom nagy része a mai napig nem fogadja el a homoszexuálisok kapcsolatát, a téma tabunak számít. A családi elvárások hatására pedig sok meleg férfi nővel házasodik, családot alapít. Egyes adatok szerint ez a meleg férfiak legalább 80%-ára jellemző. Ezek a férfiak aztán tökéletes férjnek, édesapának tűnnek, egészen addig, amíg ki nem borul a bili, és a saját döntésük, vagy egy lebukás miatt fel nem vállalják valódi szexuális orientációjukat.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.