A '80-as évek ünnepelt színésznője, az egykori szexszimbólum, Jane Fonda idén tölti be a 79. életévét. A legendás hollywoodi sztárt nemrégiben Tribeca Film Festivalon kapták lencsevégre, ahol meggyőződhettünk róla: ennyi év elteltével is remek formában van. 

Már a '60-as években is megcsillogtatta színészi tehetségét, játszott többek között a Tall Storyban, az Amíg összeszoknak című filmben és a híres A Walk on the Wild Side-ban is, amiért a legjobb fiatal színésznek járó Golden Globe-díjat is megkapta. Az igazi áttörtést A lovakat lelövik, ugye? című film hozta a számára, amely a kritika elismerése mellett az első Oscar-jelölést is meghozta számára. Első Oscar-díját a legjobb női főszereplő kategóriában a Klute című film prostituáltjaként kapta 1971-ben, amelyet 7 évvel később még egy aranyszobrocska követett, a Hazatérés című filmben nyújtott alakításáért. 

Jane Fonda a Barbarella című filmben, amelynek folyományaként egy egész generáció szexszimbólumává vált (1968)Forrás: Örökmozgó

Az 1970-es években elkerülték a hangos sikerek, de a '80-as években visszatért, és sorra kapta a jobbnál jobb filmszerepeket. Az 1990-es évek elején, miután hozzá ment Ted Turner amerikai médiamágnáshoz, bejelentette visszavonulását. Később azonban meggondolta magát, és 2005-ben ismét dolgozni kezdett, ezúttal Jennifer Lopezzel forgatott közös filmet, az Anyád napja című vígjátékot, amelyben a kiállhatatlan anyós szerepében tündökölt. 

 És így fest most Jane Fonda 78 évesen: 

Jane Fonda, 2016Forrás: NORTHFOTO/AKM Images / GSI Media/Rula