Sok fogyókúrázónak nem sikerül kialakítania azt a rendszert az életében, ami által tartós eredményt érhetne el. Így pedig beindul a jojóeffektus, vagy éppen örökre felhagy a diétával. De ezt semmiképpen ne tedd, inkább kövesd a tippjeinket.

Szeresd meg a sportot!

Alig bírsz nekiállni az edzésnek, vagy éppen unod az egészet? Ez nem azt jelenti, hogy a testmozgás nem neked való, csak azt, hogy még nem találtad meg az igazit. Kísérletezz: próbálj ki minél több edzésformát. A számtalan mozgásforma közül kizárt, hogy ne találj rá a neked valóra. 

Forrás: giphy.com

Igyál eleget!

A napi 2-3 liter víz elfogyasztása alapvető fontosságú a tartós sikerhez. Az anyagcsere helyes működésében is fontos szerepe van, és a rugalmas, szép bőr is a megfelelő hidratáltságnak köszönhető. 

A jó anyagcsere a karcsúság titka
A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a pluszkilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Olvasd el a life.hu cikkét!

Figyelj az étkezésre!

A vitaminokban, rostban, jó fajta szénhidrátokban gazdag táplálkozást ne diétaként, hanem életmódként csináld. Kutatások bizonyítják, hogy a helyes étkezés sokkal nagyobb arányban számít az egészség és a jó alak megőrzésében, mint a sport. A koplalás nem jó út a tartós eredmények felé, naponta ötször egyél kisebb adagokat, és minden étkezésedben a tányér felén zöldség legyen. Ha édességet kívánsz, inkább gyümölcsöket fogyassz!

Forrás: Dreamstime
Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúra közben elkövethetsz
Már hetek óta diétázol, de semmilyen változást nem tapasztalsz? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket valójában nem is gondoltál hibának. Most megmutatjuk, milyen szabályokra kell odafigyelned a sikeres diétáért. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Alakíts ki rendszert!

A rendszerességre a sport és az étkezés miatt is szükség van. A napi ötszöri étkezés és a heti háromszori sportolás egy idő után szokássá válik, így a szervezeted már hiányolni fogja, ha nem kapja meg a kellő mennyiséget.

Ne feledd a motivációt!

Tartsd szem előtt a motivációt. Tudd, hova akarsz eljutni, és miért csinálod az egészet! Az egészség, a fittség, a boldogság megfizethetetlen dolgok, amelyekért megéri küzdeni!

Forrás: Dreamstime
Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini body Katus Attilával!