Felkészültél a következő kihívásra? Májusban csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk!

Forrás: Dreamstime -
kihíváséve2016 kihívás május egészséges életmód teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cukormentes hónap után a fehér lisztre mondunk nemet egy hónapon keresztül a kihívás évében. És hogy miért is annyira jó ez a kihívás? Most eláruljuk!

A szénhidrátok az étkezésünk fő elemei, a szervezet számára elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiséget kapjon belőlük, csak az nem mindegy, hogy milyen típusú szénhidrátokat viszünk be. A teljes kiőrlésű gabonák rengeteg szempontból sokkal jobbak finomított társaiknál.

Forrás: Dreamstime

Ihász Katalin dietetikus véleménye

"Ha gabonaválasztás, akkor koncentráljunk a teljes kiőrlésű élelmiszerekre.
Ezek adják a fő energiát, amire a szervezetnek szüksége van, emellett egészségesek, nagyon jótékonyan hatnak a belekre és a koleszterinszintre. De fontos figyelni arra, hogy míg a hagyományos, fehér lisztből készült élelmiszerek egyszerű szénhidrátok, vagyis gyorsan megemelik a vércukorszintet, addig az összetettek lassabban szívódnak fel, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá teszik a vércukorszintet."

A teljes kiőrlésű gabonák sok B-vitamint, antioxidánst, ásványi anyagot, egészséges zsírsavat és rostot tartalmaznak.

A rostfogyasztásnak számtalan jótékony hatása van: csökkenti a szívbetegségek kockázatát, a koleszterinszintet, jelentősen javítja az emésztést, ezáltal szabályozza a testsúlyt is.

Íme, a rostfogyasztás 5 előnye: egyél belőle minél többet!

Az egészséges életmód egyik szerves része a rostban gazdag étrend - ezt a magazinokból és a reklámokból az is jól tudja már, aki mereven elzárkózik a helyes táplálkozástól. Ha azonban te odafigyelsz arra, mit is viszel be a szervezetedbe, akkor jó, ha tudod, milyen szerepük van a rostoknak. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Amire azonban nagyon oda kell figyelni a rostdús étrendnél, az a folyadékfogyasztás mértéke. Mivel a rostok vizet vonnak magukhoz, ezért ha nem fogyasztunk napi 2-3 liter vizet, akkor könnyen ellenkező hatást érhetünk el.

5 teljes kiőrlésű finomság, ami formában tart!

Nem csak akkor érdemes teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket fogyasztanod, ha le akarsz adni pár kilót: cseréld le a fehér lisztet egészségesebb verziókra, és igen hamar tapasztalod majd a pozitív hatásokat. Íme, öt egyszerű recept, amiket akkor is imádni fogsz, ha eddig nem figyeltél különösebben arra, mit mivel kombinálsz! Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.