szellemváros otthon Detroit elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek város épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok valamikori negyedik legnépesebb városának az 50-es években 1,8 millió fő volt a lakossága. Mára ez a szám megfeleződött, 700 ezer főre esett vissza. A takaros detroiti kertvárosi otthonok helyét elhagyatott, kiégett épületek vették át.

Detroit egykor jelentős kikötő- és iparváros volt, az amerikai autógyártás egyik fellegvárának számított, a többi között a Ford, a Chrysler, a Dodge, a General Motors főhadiszállása volt.

Detroit az 1940-50-es években még nyüzsgő nagyvárosként Forrás: AFP

Az elmúlt évtizedekben azonban az autógyártás hanyatlása és az ipar visszaszorulása miatt a város szépen lassan kezdett elnéptelenedni: 2010-re a lakosság megfeleződött, a város egyes részei teljesen kiürültek.

Forrás: marchandmeffre.com

Forrás: marchandmeffre.com

Családi házak, felhőkarcoló-lakások ezrei és több száz iskola, templom, vagy éppen színház maradt árván. A kiüresedett és évek során lepusztult épületek jobb esetben drogtanyaként funkcionálnak tovább, de van, hogy huligánok egyszerűen felgyújtják őket.

Forrás: marchandmeffre.com

Forrás: marchandmeffre.com

Forrás: marchandmeffre.com

Az is gyakran megesik, hogy az üres épületeket szemétlerakónak használják, vagy hullákat rejtenek el bennük. Vannak azonban olyan negyedek is, ahol kispénzű fiatalok, művészek próbálnak élhető környezetet teremteni, és újraéleszteni a várost.

Forrás: marchandmeffre.com

Forrás: marchandmeffre.com

A közbiztonság pocsék, gyakoriak a gyilkosságok, a rendőrség pedig átlagosan 58 perc alatt ér ki a helyszínekre. A lakások értéke meredeken zuhan, a legrosszabb állapotban lévő házakat a városvezetés időközönként elbontja.

Forrás: marchandmeffre.com

Forrás: marchandmeffre.com

Detroit városa 2013 nyarán csődöt jelentett.

Forrás: marchandmeffre.com
Nem is gondolnád: egy kavicsból is készíthetsz szívmelengető ajándékothttp://www.life.hu/otthon/20160502-molnar-gina-a-ginappi-muhely-szerkesztoje-szivmelengeto-kavicsot-keszit.htmlKavicsból ajándék? Bizony! Molnár Gina, a Ginappi, a műhely szerkesztője megmutatja, miként varázsolhatsz szinte a semmiből egy szívhez szóló, személyre szabott meglepetést! Otthon--A hónap színe: az üde mentazöldhttp://www.life.hu/otthon/20160427-majus-honap-szine-a-lakberendezesben-a-menta-zold.htmlA mentazöld egy igazi tavaszi szín: üdeséget és frissességet sugároz, és egy cseppnyi bájjal tölti meg otthonod falait. Otthon--Egyedülálló ingatlanok - aprócska hibávalhttp://www.life.hu/otthon/20160428-luxusotthonok-aprocska-hatulotovel.htmlIngatlanvásárláson, esetleg bérlésen töröd a fejed? Valami különlegességre vágysz, és van mit a tejbe aprítanod? Akkor mutatunk három olyan nem mindennapi álomotthont, amelybe beköltözve az élet császárának érezhetnéd magad – már ha eltekintesz néhány aprócska problémától. Otthon--Lepusztult épületek szívszorító magányahttp://www.life.hu/otthon/20160427-usa-baltimore-varos-elhagyatott-epuletei-ben-marcin-fotos-szemevel.htmlBaltimore az Amerikai Egyesült Államok huszadik legnépesebb városa. Kül- és elővárosaival együtt népessége körülbelül 2,6 millió fő. És mégis: a metropoliszban jelenleg több mint 16 ezer lakás árválkodik üresen, és áll a teljes pusztulás szélén. OtthonOrigoHorrorfilmbe illő képek - Egy elhagyott vidámpark az 1900-as évekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20160420-bushkill-park-elhagyatott-vidampark-az-egyesult-allamokban.htmlA Bushkill Park az Egyesült Államokban, Pennsylvania északkeleti részén található, egy Easton nevű város külterületén. Ebben az aprócska vidámparkban több mint 100 évig szórakozhattak a környéken lakó családok, ám 2007 óta a park teljesen elcsendesedett, megszűnt a gyerekzsivaj. Manapság a pusztulás hangulata lengi körül. Otthon--Pozitív gondolatok, motiváló idézetek - Így készíthetsz igazán személyes ajándékothttp://www.life.hu/otthon/20160418-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-szerkesztoje-idezetes-ajandekot-keszit.htmlEgy jó mottó, egy szlogen bátorít a nehéz percekben, és segít kifejezni örömödet. Egy-egy pozitív gondolattal szeretteid arcára is könnyedén mosolyt csalhatsz - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely szerkesztője megmutatja, hogyan készíthetsz személyre szabott ajándékot kedvenc idézeteid segítségével. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.