Ki mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 1,5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 12,5 dkg kockázott konzerv paradicsom
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg rövid szemű rizs
  • 1 tojás
  • 4 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csomag mozzarella
  • só, bors és zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Forrás: Roberto konyhája

A zöldségalaplét összekeverjük a felkockázott paradicsommal és a vaj felével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Egy tálba töltjük, és még forró állapotában hozzákeverjük a felvert tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot. 

Szósz:

A maradék vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk benne a szeletelt gombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és 5 percig lassú tűzön főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A mozzarellát apró kockákra vágjuk. A rizses keverékből kis gombócokat formázunk. Először mindegyik gombóc közepébe egy kis szószt és mozzarellát teszünk, majd gömbölyűre formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban világos aranyszínűre sütjük. 

Forrás: Roberto konyhája

Tökéletes, ha falatkákról van szó, igazi olasz kis csoda!