5 ok, amiért nem érdemes szólóban edzened

Forrás: Dreamstime -
siker barátság mozgás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az edzés olykor unalmas és monoton tud lenni, amikor egyedül csinálod. Miért ne vennéd rá a legjobb barátnődet vagy a párodat, hogy együtt mozogjatok és formálódjatok? Mondunk 5 okot, amiért érdemes!

1. Gyorsabb fejlődés

Ne aggódj, ha a barátnőd jobb formában van, mint te – és ne is legyél rá féltékeny. Egy 2012-es tanulmányban főiskolai lányok viselkedését vizsgálták meg sport közben. A konklúzió szerint az izmosabb, sportosabb lányok hosszabb távon inkább motiválták kevésbé sportos partnereiket, amely utóbbiak gyorsabb fejlődését is eredményezte. Azt fontos megjegyezni, hogy csak egészséges keretekig érdemes tartani ezt a fajta motivációt, hiszen a túlzott mozgás akár sérüléshez is vezethet!

Forrás: Dreamstime

2. Több motiváció

Bizonyára te is érezted már azt, amikor csak úgy elszalad az idő a partnereddel. Egy futópartner mindig jól jön, pláne, ha azt az illúziót kelti bennetek, hogy gyorsabban eltelt az edzés. A motiváció mellett pedig tanácsokkal is tudtok egymásnak segíteni.

3. Nem mondod le egykönnyen

A közös sportolást felfoghatod egy baráti találkozónak. Jobb esetben egy ilyen alkalmat ritkábban mondasz le, mondván nem akarsz kiszúrni a másikkal és elvenni a sportélményét.

4. Új dolgokat tanulhatsz

Nem csak a mozgásról, de annak rutinjáról is. Kiderülhet miben volt eddig hiányos a tudásod, hogy még egy izomcsoportot érdemes nyújtanod egy erős edzés után, netán megtudod mi a legjobb étel, amit egy izzasztó óra után fogyaszthatsz.

Forrás: Dreamstime

5. Erősödik a kapcsolatod

Legyen szó párokról vagy barátokról, köztudottan összekovácsolja, pontosabban szó szerint megedzi őket a közös mozgás. Ráadásul amellett, hogy együtt hajtanak, küzdenek, kialakul egy közös rutin és a hétköznapi dolgaikat is meg tudják beszélni.

6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognod

A legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk.

7 tipp a túlevés utáni bűntudat enyhítéséhez http://www.life.hu/ez-zsir/20160502-tuleves-kellemetlen-lehet-tippjeinkkel-elkerulheted-atveszelheted.htmlAz ízletes és egészséges étel elfogyasztása kulcsfontosságú. Viszont amikor sikerül magunkat túlenni – főleg egészségtelen ételekkel – igencsak kellemetlen lehet a szervezet számára. Íme, 7 tipp, amivel átvészelheted, vagy éppen enyhítheted a rossz közérzetet. Ez Zsír!--5 ok, amiért megéri rendszeresen sétálnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160428-megeri-setalni-tobb-egeszsegi-eredmennyel-is-jar-a-fogyason-kivul.htmlHallani ezt-azt különböző sportokról és azok hatásairól. Kétségkívül a séta is annak számít – no meg persze a sprint, amit a busz után kajtatva nyomunk le - nem tudjuk kikerülni, hogy legalább ennyit ne mozogjunk. Ha már így jött ki a lépés, lássuk milyen előnyökkel bír a rendszeres gyaloglás. Ez Zsír!--4 egészséges, ám hizlaló ételhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160426-avokado-mogyoro-es-tarsai-amik-egeszsegesek-am-konnyen-meghizunk-toluk.htmlEgyes ételek és italok jó hatással vannak a szervezetre magas antioxidáns és fehérje tartalmuk miatt; azonban olykor hiába egészségesek, dúskálnak a kalóriákban. Ez Zsír!--A 60 éves nagyinak még mindig dögösebb teste van, mint egy huszonévesnekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160326-yazemeenah-rossi-a-hatvaneves-modell-teste-meg-mindig-hibatlan-furdoruhaban-pozol.htmlAmikor valaki szupernagyiként emlegeti saját felmenőjét, nem feltétlenül ilyen kinézetű hölgyről beszél. Yazemeenah Rossi hiába nagymama korú, olyan formás a teste, hogy a mai napig komoly modellfelkéréseket kap. Ez Zsír!Origo10 dolog, amire minden nő gondol jóga közbenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160317-joga-kozben-ezekre-gondolunk-legtobbszor.htmlA jóga az egyik legdivatosabb mozgásforma, sok sztár is űzi. Mégis mit gondolunk legbelül, amikor az izzasztó, sokszor fárasztó és egész teste igénybevevő mozgásformát gyakoroljuk? Ez Zsír!OrigoEzzel az 5 tippel könnyedén beillesztheted a mozgást az életedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160316-ha-keveset-sportolsz-fogadd-meg-tippjeinket-es-jobban-fogod-erezni-magad-a-borodben.htmlEltelt egy újabb hét és nem sportoltál? Valld be, ha lemondásokról esik szó, az edzés sokszor áldozatul esik. Hiába az irodában töltöd a legtöbb idődet, egy ilyen életvitel mellett is van lehetőséged arra, hogy formában tartsd magad! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.