Az ápolt nő az arcát is naponta borotválja?

Forrás: Dreamstime -
fashion week nők borotválás kutatás arcszőrzet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő szépségápolási trend van elterjedőben. A sima, szőrtelen bőr a nőknél már hosszú ideje kötelező elvárás, ám a legújabb divathóbort szerint az ápolt nő minden napot azzal kezd, hogy az arcát is alaposan leborotválja.

Az arcszőrzet borotválásának hívei azzal érvelnek, hogy a borotválkozás során nem csupán a kellemetlen szőrszálakat távolíthatjuk el, de a bőr legfelső, elhalt rétegét is, amivel serkentjük a kollagén-termelődést, tehát tulajdonképpen egyfajta bőrregeneráló, bőrfiatalító kezelést is elvégzünk magunkon ezáltal.

Forrás: Dreamstime

Sok nőt elsősorban az rettent vissza a borotválkozástól, hogy annak hatására egyre erőteljesebb lesz a szőrzetük, ám dr. Michael Prager, londoni esztétikai sebész ezt cáfolja. A szakember kifejtette, hogy a szőrtüsző feletti rész leborotválása semmilyen hatással nincs a tüszőkre, mindössze a növekedés szöge változik, és ez téveszt meg sokakat.

Dr. Neal Schultz bőrgyógyász ehhez még azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a férfiak éppen azért öregednek sokszor szebben, mint a nők, mert ők rendszeresen borotválják az arcszőrzetüket.

Állítólag Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe és Kleopátra is borotválta az arcát, és lássuk be, egyikük sem panaszkodhatott soha a kinézetére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.