Így tedd világosabbá a sötét helyiségeket!

fény otthon világosság lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak helyiségek, vagy akár lakások, ahova a kelleténél kevesebb fény jut be. Mutatjuk, milyen trükköket vess be, hogy a belső terek ne váljanak nyomasztóvá. 

Világos berendezés

Talán ez a legkézenfekvőbb trükk: kerüld a sötét falakat és bútorokat – a fehér vagy bézs, esetleg pasztell árnyalatok használata a teret is világosabbá változtatja.

Tükröm-tükröm

Csalogasd be otthonodba a fényt néhány jól elhelyezett tükör segítségével! A tükrök felderítik a sötét zugokat is, világosabbá, tágasabbá varázsolják a lakásodat. Az ablakkal szemben elhelyezett tükör megkettőzi a fényt, de ha a sötét helyiségekben az ablak mellé akasztasz egy tükröt, az is megnöveli a fény mennyiségét.

Forrás: Press Loft

Fehér mennyezet

Ha világosabb szobát szeretnél, akkor a mennyezetnek mindenképpen fehérnek kell lennie. Ez az egyik legmeghatározóbb tényező a szoba kivilágosításában.

Játssz a színekkel!

Ahogy már fentebb írtuk, általánosságban érdemes kerülni a sötét színeket, ha világosságra vágysz., ám egy kis játékkal mégis segítségedre lehetnek az optikai tuning során. A sötét felületek mellett a világos árnyalatok még világosabbnak hatnak, így hát egy-egy sötétebb kiegészítőt bátran kombinálhatsz a világos berendezéssel.

Forrás: Press Loft

Csalogasd be a nap sugarait!

A sárga szín használatával visszaidézheted a szobában a napfény aranyló sugarait. Kombináld hát a fehér falakat egy kis napsárgával, és biztos lehetsz benne, hogy a helyiséget barátságos, hívogató atmoszférával fogja megtölteni.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.