Tavasz van! Meseszép piknikhelyek itthon

tavasz Magyarország Nyár piknik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vakítóan kék ég, verőfényes napsütés, piknikkosár. Mi kell még egy hangulatos szabadtéri lakomához? Akár édes kettesben, egymáshoz bújva vagy a családdal, barátokkal közösen, kint a természetben… Egy biztos: a friss levegőn eltöltött órák önmagukban is felszabadító erejűek, és még a legegyszerűbb ételek is sokkal jobban esnek, ha azokat a szabadban majszoljátok el. Mutatunk néhány szuper célpontot, ahol igazi élmény a piknikezés!

Romantikus sziget a Dunán: Veránka

Tavasszal minden újjáéled, itt az ideje, hogy te is újra feltöltsd az energiaraktáraidat. Ha vonz az erdők titokzatos nyugalma, a filmbe illő tájak, és szívesen hallanál madárcsicsergést, tudunk egy helyet, ahol garantáltan kikapcsolhatsz. Gemenc szíve a Rezéti-Duna által körülölelt Veránka-sziget, amit csak hajóval lehet megközelíteni, és ez már önmagában magas romantikafaktort jelent.

Forrás: hotelveranka.hu

A vadregényes természeti környezet nemcsak felfedezőtúrákra csábít, hanem piknikre is, és a vízparton ráérősen fogyaszthatod el a saját készítésű finomságokat. Európa legnagyobb egybefüggő ártéri erdeje csodálatos élővilággal rendelkezik, és útközben közelebbről is szemügyre veheted az állatokat.

Illat- és színorgia: Azáleás-völgy

Egy napsütéses hétvégén nincs kellemesebb, mint a pokrócon heverészni, önfeledten falatozni, és beszívni a virágok illatát. A zalaegerszegi Alsóerdő területén megbúvó Azáleás-völgyben a csoda májusban érkezik, amikor a virágok valóságos színtengerré olvadnak össze. A rododendronok nemzetségébe tartozó azálea - más néven havas szépe vagy harangrózsa - közel 1000 faja él a világon, ebből mintegy 3000 cserje található a sajátos mikroklímájú völgyben.

Forrás: MTI/Varga György

A színpompás azáleák a tavaszi virágzás idején megkapó látványt nyújtanak, de zöldellő fenyőkből és tujákból sincs hiány. Innen egy rövid erdei sétával elérhetsz a közel 100 méter magas TV-toronyhoz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra, tiszta időben még az Alpok vonulatáig is ellátni.

Kamaraerdő: karnyújtásnyira a természet

Egy üveg bor, pokróc, némi elemózsia: mindössze ennyi kell a békés piknikhez, na meg persze egy olyan hely, ahol kényelmesen letáborozhatsz. Ha a fővárosban élsz, és nem szeretnél túl messzire menni, a Budaörs határában elterülő Kamaraerdő remek kirándulási célpont, ahol akár egy egész napot is eltölthetsz zöldövezetben. A terület legnagyobb részét erdő borítja, és nagyon hangulatos a tölgyfák alatt sétálgatni, nézelődni, miközben madarak cikáznak a fejed felett.

Forrás: Wikipédia

Testet-lelket frissítő élményben lehet részed, ha végigsétálsz a 2012-ben kialakított tanösvényen, amely a térség történetét és természeti értékeit mutatja be. Az útvonal hossza 4 km, és kb. 2 óra alatt bejárható, az erdőtömb szélén lévő tisztáson pedig kijelölt tűzrakóhelyek, padok és asztalok gondoskodnak a kényelemről.

Balatonra hangolva

Ne gondold, hogy a Balatonra csak nyáron érdemes menni. Európa-szerte ismert természeti csodánk minden évszakban vonzó úti cél, de tavasszal a leghuncutabb arcát mutatja, így nem foghatsz mellé! Balatonvilágost elsősorban azért ajánljuk, mert szép fekvésű, nyugalmas település, és talán az itteni kilátóból nyílik a legszebb panoráma a Balatonra, ami sok festőművészt megihletett már. A tóparton egy fehér fahíd is található, ami tökéletes hely a romantikázáshoz, és akár piknikebédet is rendezhettek ebben a gyönyörű környezetben, a nap megkoronázásaként.

Szerelmesek hídja Forrás: Wikimapia

A Life.hu extra tippje

Siófok hazánk egyik legnépszerűbb üdülővárosa, ami egész évben változatos programokat kínál az idelátogatóknak. Ha szeretnéd a szabadidődet aktívan eltölteni, a környéken gyönyörű túraútvonalakat találhatsz, ebben az exkluzív hotelben pedig garantáltan kiszakadhatsz a szürke hétköznapokból már 18.475 forint/fő/éjtől!

Könnyed kis sziesztázáshoz: Néveri-tó

Elmenekülni a stresszes világ elől, ellazulni egy fárasztó hét után? Ugyan melyikünk ne vágyna erre? A létező legjobb kikapcsolódási forma a természetjárás, a szabadban töltött idő megsokszorozza a lelkierőt, és kellemes felüdülést jelent több napra. Tavasszal egy tóparti sziesztázás tökéletes randiprogram, ilyenkor előkerül a pléd, a társasjátékok és a finomságokkal teli piknikkosár.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Nem is gondolnád, mennyi eldugott, hangulatos tavacska van hazánkban, ahol csend és béke honol, ahol különösen jólesik az ejtőzés. Ilyen kis gyöngyszem a Békéscsabától 10 km-re található Néveri-tó, amely kb. 350 méter hosszú, 4 méter mély, és festői környezete miatt kedvelt a pihenni vágyók körében. A tópart mentén kiépített tűzrakóhelyeken szalonnát süthetsz, bográcsozhatsz a kedveseddel, ebéd után pedig egy hűsítő fröccsel a kezetekben sétálgathattok a friss levegőn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.