6 érv, amiért az erős test szerves része az egészséges életnek

Forrás: Dreamstime -
élet fittség egészség sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nehéz nap után a hátad közepére sem kívánod az edzést, valld be! Mégis, vannak olyan indokok, amikért mindenképpen érdemes elmenned mozogni.

1. Jót tesz a szívnek

Az olyan erősítő gyakorlatok, mint a súlyemelés fokozzák a szív egészségét. Nem kell testépítőnek lenned, ahhoz, hogy fitt legyél, de időnként érdemes a gyakorlatok számán vagy a súlyok nehézségén emelned.

Forrás: Dreamstime

2. Javítja a testtartást

Egy erős, izmos test szoros velejárója a jó testtartás. A súlyzós edzés eredményeként létrejött izmok megakadályozhatják, hogy folyamatosan görnyedj – nem beszélve arról, hogy a kihúzott test és a felszegett áll önbizalmat sugároz a külvilág felé.

3. Csökkenti a sérülések kockázatát

Tekints úgy a karodra, a válladra, a mellkasodra és a hátizmaidra, mintha mindegyik egy páncél lenne a fájdalom ellen. Kutatások alapján az edzés csökkentheti a kisebb mozgásszervi panaszok vagy sérülések kockázatát.

4. Hatékonyabb lesz az edzés

Vegyük példának az úszást: minél inkább erősebbek a vállaid és a karjaid, annál könnyebben tudod magad hajtani a medencében. Tiszta sor.

Forrás: Dreamstime

5. Védi a csontokat

Általában a tejnek tulajdonítják a csontvédő szerepet, de a súlyok hatalmát se becsüld alá. Habár csontjaink minden évben vesztenek „erejükből”, szakértők szerint az edzés segít megőrizni a csontok egészségét és sűrűségét - ezért a csontritkulás megjelenése is kitolható.

6. Eléred a céljaidat, ami nagyszerű érzés

Kevés dolog ér fel azzal, mint amikor elérsz egy kitűzött fitnesz célt, több fekvőtámaszt nyomsz le vagy nagyobb súlyokkal edzel. Ilyenkor a tested és az elméd is sikerélményként könyveli el a történéseket.

6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognod

A legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.