Megelevenedett mese - A főváros legkalandosabb tematikus játszóterei

Forrás: Facebook/Vuk Játszótér -
játszótér hétvége család játék 2016 Budapest gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a jó idő, irány a szabad! Fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt tematikus játszóterén! Mutatjuk a mi kedvenceinket.

Vuk

A halhatatlan rókakölyök, Vuk kalandos mesebirodalmába csöppenhetnek azok az apróságok, akik ellátogatnak a Gellért-hegyen található rókavárba. Azon kívüll, hogy a játszótéren a mese ikonikus szereplői megelevenednek, úgy mint Unka, a béka, Szú, a sün, vagy Vahur és az ölelkező libák, megannyi mászoka, csúszda, hinta és homokozó is aktív sztórakozást kínál a lurkóknak.

Forrás: Facebook/Vuk Játszótér

Hol találod?

1016 Budapest, Bérc utca 23.

Tündér Ilona

Tündér Ilona és Árgyélus királyfi varázslatos története az egykori Vidámpark területén, azaz a jelenlegi Holnemvolt Parkban található játszótéren varázsolja el az apróságokat. Annak az anyukának vagy apukának sem kell aggódnia, akinek csemetéje esetleg nem ismerné a mesét, a móka közben a játékok mellett található csodás festett táblák segítségével a szülők könnyedén elmesélhetik a két szerelmes legendás történetét. Homokos talaj, különleges színek és formák, igazi kézműves remekek várnak ezen a nem szokványos játszótéren.

Fotó: Bagosi Zoltán/zoobudapest.com

Hol találod?

1146 Budapest, Állatkerti körút 14–16.

Rumini

Berg Judit ruminis gyermekkönyveinek meséi minden apróságot elvarázsolnak, az I. kerületben található Rumini játszótérnek köszönhetően pedig bele is csöppenhetnek a csodás történetbe. A regény helyszíneit idéző Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma lehet, érdemes kipróbálni!

Forrás: Facebook/Rumini

„Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval."

Hol találod?

1011 Budapest, Mária tér 6.

Budavári Mátyás király mesejátszótér

A Mátyás-templomtól nem messze, egészen pontosan a budai Várnegyedben található játszótér stílusosan Mátyás király meséire épül, a mindenki által ismert történetek pedig vissza is köszönnek a játékelemekben. A játszótér minden korosztálynak felhőtlen szórakozást kínál: míg a nagyobbak beveszik a várbötönnel is felszeret vár, a kisebbek hintázhatnak vagy akár homokozhatnak.

Forrás: Facebook/Budavári Mátyás király játszótér

Hol találod?

1011 Budapest, Hunyadi János út 24,

Zöld Péter Népmese Játszótér

A budapesti Millenáris park területén található Zöld Péter játszótér volt az első nagy mesejátszótér Magyarországon. A mesés szobrok és fajátékok Zöld Péter kalandos történetét idézik fel a gyerekek előtt. Érdekessége, hogy az egyes játékok összefüggnek egymással, így folyamatos interakció alakul ki a lurkók és a játékok között.

Forrás: Origo

Hol találod?

1024 Budapest. Kis Rókus u.

Támogatott tartalom

Az Instagram szürreális világa - A szupertrendi háromévesek és menedzsermamik földjehttp://www.life.hu/csalad/20160518-a-legstilusosabb-gyerekek-az-instgaramon.htmlElmerülve az Instagram legmélyebb bugyraiban, meglepő dolgokra bukkan az ember: nálunk már a burzsuj tinik páváskodása is kiverte egy picit a biztosítékot, pedig akkor még nem is sejtettük, hogy ez bizony csak a jéghegy csúcsa. Hogy mi lehet még a kőgazdag tizenévesek menőzésénél is hátborzongatóbb? A szuperstílusos, luxi háromévesek. CsaládOrigoNyílt levél egy édesanyának, aki megcsalta a férjéthttp://www.life.hu/csalad/20160517-nyilt-level-anyamnak-aki-megcsalta-apamat-es-aki-maig-nem-tudja-hogy-en-tudtam-rola.htmlTizenöt együtt töltött év, három gyerek kontra új szerelem – Nyílt levelek sorozatunkban többször is kaptunk már olyan írást, ahol a levélíró a házassága és új szerelme közti vívódásáról vallott. Most azonban egy másik aspektusból, a gyerekek szemszögéből járjuk körbe a témát. CsaládOrigoHa pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhozhttp://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.htmlDobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! Család--A színes és változatos sztárcsaládok legcukibb képeihttp://www.life.hu/csalad/20160513-csalad-vilagnapja-a-legcukibb-sztarcsaladok.htmlGyerekkel, vagy gyerek nélkül; kutyával, macskával, esetleg hörcsöggel; egyedülálló szülőként netán azonos nemű párként - sokan sokféleképpen alkotnak szerető, boldog családokat. Az élet színes és változatos, ünnepeljük hát a család nemzetközi napját a sztárcsaládok legédesebb Instagram-képeit nézegetve. Család--Nem nőknek való vidék: Jemenhttp://www.life.hu/csalad/20160510-nem-noknek-valo-videk-sorozat-nok-helyzete-jemenben.htmlMaha Assabalani, a jelenleg Franciaországban élő újságíró jemeni nőként egy olyan patriarchális közösségbe született, ahol hamar megtanulta: nőként semmihez sincs joga. Jemen az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb állama, a közel-keleti országok közül itt a legrosszabb a nők sorsa a férfiakéhoz viszonyítva. Család--A magyar oktatási rendszer problémái - beszélgetés Nahalka Istvánnalhttp://www.life.hu/csalad/20160503-magyar-oktatasi-rendszer-problemai-nahalka-istvan-interju.htmlA magyar oktatási rendszerrel bizony problémák vannak – ezzel a szülők, diákok, tanárok nagy többsége egyetért. Az iskolák alulfinanszírozottak, a pedagógusok nem keresnek eleget, ellenben túlterheltek, a gyerekek fáradtak és motiválatlanok. A világ változik, a tananyag örök – ugyanaz a berögződés, metódus ötven éve már, teljesen elveszítve a kapcsolatot az élő kultúrával és a diákok szükségleteivel. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.