Gyereknap közeledtével sok szülő töri azon a fejét, mivel lepje meg csemetéjét. Ahogy egy gyermek cseperedik, más és más típusú játékot fog érdekesnek és szórakoztatónak találni, éppen ezért érdemes hát a korának megfelelőt választani. Segítünk!

Egy apróságnak eleinte még játékeszközökre sincs igazán szüksége, hiszen csak saját testével és az anyával játszik. A kor előrehaladtával azonban bizony érdemes kreatív, minőségi és persze szórakoztató játékszerek után nézni. 

Forrás: Dreamstime

1–4 éves korban

A gyermek megismerő tevékenységének fejlődése ebben az időszakban elsősorban a játékon keresztül történik. Vásárolj hát olyan játékot, amely fejlesztő jellegű, a gyermek többféle képességére van hatással egyidejűleg. A kisebbek szívesen játszanak számlálós, lépegetős játékokkal, a nagyobbak már szívesen próbálgatják azokat, ahol versenyezni kell, gondolkodós feladatokat, kézügyességet igénylő, egyensúlyozós játékokat, memóriajátékokat.

1. jatekliget.hu - Clemmy Vasútállomás építőjáték 11.300 forint 2. babaszafari.hu - YVelo Junior futóbringa 17.900 forint 3. akebiajatek.hu - Filó Tablet, rajzolós kreatív fejlesztőjáték 9040 forint 4. jatekliget.hu - Bunny Boo nyuszis logikai játék 5490 forint 5. logicosan.hu - Hengeres építőkészlet 2990 forint

5–7 éves korban

Az ennyi idős gyerekek figyelme, kitartása, monotóniatűrése már hosszabb társasjátékokat is megenged számukra. A jó játék a gyerek erősségeire épít, de mellette észrevétlenül igénybe veszi a gyerek kevésbé fejlett képességeit, ezzel a gyermek öröme is megmarad, viszont a többi képességének fejlődését is elősegíti. 

1. jateknet.hu - IQ Twist logikai játék 2499 forint 2. jatekliget.hu - Kétfunkciós roller és futóbicikli 24.000 forint 3. tarsasjatekmania.hu - Elvarázsolt labirintus társasjáték 8970 forint 4. kreativjatek.eu - Előtte-utána kirakó 4430 forint 5. minimano.hu - Építkezés és vasútszett egyben 43.200 forint

8–12 éves korban

A gyerekek finommotoros képességei erre a korra már igen fejlettek, így az ilyenfajta ügyességet igénylő játékokban is méltó ellenfeleik az idősebb családtagoknak. A 10 évnél idősebbek játékai pedig már olyan képességekre is építhetnek, mint a stratégiai gondolkodás, helyzetfelismerés, kockázatvállalás, kombinációs készség, logika, problémamegoldás, fantázia. 

1. jatekshop.eu - Mini Pixel Art kirakó 2650 forint 2. jatekliget.hu - Timeline társasjáték 4590Ft 3. jatekliget.hu - Karikadobáló 14.500 forint 4. aktivsport.hu - Kosárlabdaszett 20.656 forint 5. akebiajatek.hu - Ki lakik a kertben kifestőszett 7310 forint

Támogatott tartalom