Sok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. 

Amint ez az alaprecept beválik, bármilyen ízű csokoládéval, aszalt gyümölccsel vagy csonthéjas magvakkal is fokozhatod majd az élményt. Sok sikert mindenkinek!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás

Elkészítés

Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük, és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, az étolajat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Habosra keverjük, úgy, hogy a cukor elolvadjon. Csipet sót adunk hozzá és a kétszer átszitált lisztet. A csokoládét apró kockákra daraboljuk, és ezt már kanállal keverjük a masszánkba. Az így elkészített kekszalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk.

Ez a mennyiség 22 darab kekszre elegendő. 175 fokra előmelegített sütőben (ha módunkban áll, légkeverés funkcióval) 12 percig sütjük.