5+1 őszinte vélemény arról, hogy miért érdemes felhagyni a fogyókúrával

diéta vélemény őszinteség fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokunkkal előfordul, hogy beleesünk a „folyamatosan diétázom, hogy jól nézzek ki” szituációba. A BuzzFeed közössége megosztott az oldalon néhány véleményt arról, hogy miért hagytak fel az olykor kínzó fogyókúrával.

1. Nem tesz boldoggá a végcél

„Lefogytam és elértem a kívánt súlyt. Azt hittem, jobb lesz az életem, ha valóra válik az álmom, de pontosan ugyanaz a személy maradtam, mint zsírosabb koromban” – írta Gwen.

Forrás: Dreamstime

2. Fontosabb az önelfogadás

„Nagyon szigorú diétának tettem ki magam és rengeteget mozogtam az esküvőm előtt egy évig – utáltam minden percét. Vesztettem a súlyomból, de rájöttem, hogy még mindig nem tetszik a külsőm. Rájöttem, hogy el kell fogadjam önmagamat úgy, ahogy vagyok és nem a kaja miatt kellene szoronganom egész álló nap ” – fejtette ki véleményét Jennifer.

3. Észrevétlenül elmúlik az élet

„Rájöttem, hogy a diéta kivont a világból, depressziós lettem, folyamatosan arra kellett figyelnem, ami tilos. Szenvedtem, nem éreztem magam a társadalom részének, kimaradtak a baráti találkozók, a családi események és velük járó közös ebédek. Súlyosan károsított a helyzet” – emlékszik vissza Laura.

Forrás: Dreamstime

4. Elég volt belőle

5. Rögeszméssé tesz

„A fogyókúra rendkívül egészségtelen. Megszállottan figyeltem a súlyomat, nem voltam teljesen rendben és szerintem éppen az anorexia előtt álltam meg. Különbséget kell tenni a fogyókúra és a test éheztetése között” – ez Emma véleménye a témáról.

Forrás: Dreamstime

+1 Másoknak akarsz örömet szerezni

„Az eredeti testsúlyom 60 kilogramm volt, a középiskolában végzősként 50 kilósra fogytam le. A drámai fogyás a folyamatos szorongásomnak volt köszönhető, amiért nem fogadtam el a testemet. Majd betelt nálam a pohár az egészségtelen életmódom miatt. A képeket visszanézve inkább úgy érzem, hogy megalázkodtam egy testképideál előtt. Három éve találtam egy srácot, akinek úgy tetszem, ahogy vagyok; rendszeresen edzem és egészségesen táplálkozom, azóta sem koplalok.

Boldog vagyok a kinézetem miatt,

ha valaki túl nagynak tart, az az ő problémája” – írta őszintén sorait Bailey.

10 pozitív hatás, amit a rendszeres sport hoz az életedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160526-10-pozitiv-hatas-amit-a-rendszeres-sport-hoz-az-eletedbe.htmlKatus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal 10 pontban ír arról, milyen pozitív hatások miatt éri meg belevágni az életmódváltásba. Ez Zsír!OrigoKatus Attila napi tippjei az egészségért – 46.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160525-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-46-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Öröm és felszabadulás - Erről szól a futás!http://www.life.hu/ez-zsir/20160526-orom-es-felszabadulas-errol-szol-a-futas.htmlTudtad, hogy a futás nemcsak a tested, hanem a lelked és a pszichéd egészégéért is felel? Az eltervezett távon célt érni, mindent kiadni magadból, legyőzni saját korlátaidat: a legfelszabadítóbb érzés a világon. Ez Zsír!Így kerüld ki azokat a hibákat, amibe minden fogyókúrázó belefut – A BikiniBody dietetikusának tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160526-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-otodik-beszamoloja.htmlAbonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!Katus Attila napi tippjei az egészségért – 45.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160524-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-45-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Így készül a kockahas!http://www.life.hu/ez-zsir/20160523-minden-amit-a-kockahasrol-es-a-has-edzeserol-tudni-kell.htmlKatus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal a kockahas titkaiba avat be benneteket. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.