Igazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok!

Hozzávalók:

  • 250 g kókuszreszelék
  • 200 g magozott aszalt szilva
  • 50 g hántolatlan mandula

A töltelék hozzávalói:

  • 500 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone
  • 300 g eper
  • 50 g nyírfacukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve 
Forrás: Roberto konyhája

 A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Rakjuk egy aprító robotgép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt szilvát és a mandulát. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-szilvás masszát töltsük egy 24 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. Majd terítsük szét a tenyerünkkel, és alaposan nyomkodjuk a forma aljába. 

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Tisztítsuk le az aprítógépet, tegyük bele a túrót, a mascarponét, a vaníliakivonatot, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és levét. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formában lévő alapunkra és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben. 

Forrás: Roberto konyhája

Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét az étolajjal együtt. Levéve a gőzről, öntsük a formában lévő tortánk tetejére, és díszítsük az eperrel, tetszés szerint. Hűtsük hűtőben 1 órát, és máris tálalhatjuk. Ha nem szeretnél olvasztott csokoládét a torta tetejére, simán rá is reszelheted, úgy is nagyon finom lesz.