Sokan csak vágyakoznak egy cuki kutya, vagy cica után, de idő, energia, vagy kert híján ez sokszor csak álom marad. Nem így történt ez egy orosz családnál, akik nagyban játszanak: náluk ugyanis egy medve a házi kedvenc.

A Panteleenkov família még 23 évvel ezelőtt fogadta be a meglehetősen legyengült bocsot, akit a vadászok találtak meg az erdőben.

Forrás: Youtube

Az orosz házaspár, Szvetlana és Jurij azóta szó szerint együtt él a medvével: az állat a házban lakik, együtt tévéznek, játszanak a kertben, ráadásul a maci, Sztyepan a ház körüli teendőkben is segít. Az egyetlen negatívum, hogy a "kicsinek" naponta 25 kilogramm ételre van szüksége.

A pár szerint az állat nagyon szelíd és kielégíthetetlen szeretetéhsége van, szereti, ha simogatják és hozzábújhat valakihez.

„Mindössze három hónapos volt, amikor a vadászok megtalálták az erdőben az anyja nélküli kis macit. Akkor nagyon rossz állapotban volt. Mellettünk azóta igazi családtaggá vált. Szereti az embereket és rendkívül barátságos. Sokan úgy vélik, hogy agresszív lehet, pedig egyáltalán nem az. Soha nem bántott vagy harapott meg senkit” – mondta Szvetlana.