Hitchcock rajongóknak – Költözz be a halhatatlan rendező kedvenc kastélyába

kúria enteriőr otthon Franciaország kastély Alfred Hitchcock
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádod Alfred Hitchcock legendás filmjeit? Mindent megadnál, ha beköltözhetnél egy olyan házba, ahol anno a zseniális rendező is forgatott? Nos, itt a lehetőség, már ha van minimum 16 milliárd forintod.

A Château de la Croix des Gardes elnevezésű csodálatos francia kúria Cannes-ban található, hírnevét pedig annak köszönheti, hogy 1955-ben itt forgatták Grace Kelly és Cary Grant szereplésével a Hitchcock által rendezett Fogjunk tolvajt című film álarcosbáli jelenetét.

Grace Kelly és Cary Grant a Fogjunk tolvajt című filmben Forrás: Paramount

Az 1300 négyzetméteres, 13 hálószobás és 8 fürdőszobás épület egy dombon található, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

De ha valakinek ez a különleges környezet nem lenne elég, annak a ház lélegzetelállító enteriőrje is tartogat még meglepetéseket. Bár a bútorok nagy részét eladták, de gyönyörű márványburkolat és a a helyiségek szinte művészi kialakítása így, üresen is bámulatos látványt nyújt.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Az ingatlan legutóbbi gazdája egy bizonyos Gustave Leven volt, aki 1960-ban vásárolta meg, majd 2008-as halála után a kastély egy befektetői csoport tulajdonába került.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

A kúriát jelenleg árulják, információk szerint 57 és 113 millió dollár között várják az ajánlatokat.

Vége a találgatásnak: erre a vityillóra cseréli a Fehér Házat Obama és családjahttp://www.life.hu/otthon/20160601-barack-obama-es-csaladja-ebbe-a-hazba-koltozik-a-feher-hazbol.htmlNincs több kétely és álmatlan éjszaka, végre valahára kiderült, hova költözik Barack Obama és családja, miután 2017 januárjában véget ér majd az amerikai államfő második elnöki ciklusa. Nem éppen a Fehér Ház, de azért megteszi. OtthonAFPA hónap színe: az izgalmas ananászsárgahttp://www.life.hu/otthon/20160601-junius-honap-szine-a-lakberendezesben-az-ananaszsarga.htmlJúnius hónap színe egy igazi nyári árnyalat, amely a trópusi tájak tarkaságát hozza el otthonodba. Inspirálódj Paul Gauguin, a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb festőjének képeiből, és töltsd meg lakásodat a vidám ananászsárga színnel. Otthon--Kreatív könyvtámaszok igazi könyvmolyoknakhttp://www.life.hu/otthon/20160530-kreativ-konyvtamaszok-nyari-olvasnanyokhoz.htmlItt a nyár, irány a strand, a Balaton, vagy egy tetszőleges tengerpart! De előtte is irány a könyvesbolt: a nyaralás, a napozás, a pihenés nem az igazi egy izgalmas olvasmány nélkül. Ha pedig felfrissítetted házi könyvtáradat, egy praktikus könyvtámaszra is szükséged lehet. Otthon--A világ legkáprázatosabb mennyezeteihttp://www.life.hu/otthon/20160527-a-vilag-legkaprazatosabb-mennyezetei.htmlMegéri néha kibújni a mobilod képernyőjéből, és felfelé emelni kicsit a tekintetedet: a világ számos táján találni olyan épületeket, amelyeknek mennyezete ezernyi csodát rejt. Ha a nyáron az alábbi helyekre látogatsz, mindenképpen nézz fel! OtthonOrigoPompás pomponok, nem csak pomponlányoknakhttp://www.life.hu/otthon/20160523-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-szerkesztoje-pompont-keszit.htmlCsak szalvéta és egy kevés zsinór, mindössze ennyire lesz szükséged, hogy Monár Gina, a Ginappi, a műhely szerkesztőjének segítségével pompás pomponokat készíts. Gyerekzsúr vagy esküvő, kerti parti vagy lánybúcsú, mindenhol ott a helye, ha azt akarod, hogy a dekorációtól leessen a vendégek álla. Minél többet készítesz belőle, annál hatásosabb. Otthon--Hibás lakberendezési döntések - Ezért tűnik otthonod egy aprócska lyuknakhttp://www.life.hu/otthon/20160520-lakberendezesi-hibak-amiktol-kisebbnek-tunik-a-lakas.htmlEgy aprócska, egyszobás kuckó romantikus, meghitt hangulatot is áraszthat magából - de könnyen válhat belőle egy túlzsúfolt cella is. Minden a lakberendezésen és az okos döntéseken múlik. Kövesd tanácsainkat, és törj ki a négy fal fojtogató szorításából. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.