Egészségesebben táplálkoznak és kevésbé híznak el az iskolázottabbak

Forrás: Thinkstock -
iskolázottság táplálkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Főként az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők számára veszélyes, ha olyan környéken élnek, ahol sok egészségtelen gyorsétkezde is működik – derül ki a Cambridge-i Egyetem munkatársainak friss kutatásából.

„Az étrendünket igenis erősen befolyásolja az, hogy ilyen táplálék érhető el a lehető legegyszerűbb módon a környéken, ahol élünk. Mindez független attól, hogy milyen végzettségünk van, ugyanakkor elsősorban az alacsony iskolai végzettségűek számára veszélyes a túl sok egészségtelen gyorsétkezde” – állítja a kutatás vezetője.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 6 ezer 29 és 62 év közötti, Cambridgeshire megyében élő felnőtt étkezési szokásait vizsgálták. Az önkéntesek töltöttek ki étkezési szokásaikkal és egyéb körülményeikkel kapcsolatban, s így kiderült, hogy a legkevésbé művelt egészségtelenebbül étkezik, mint a legmagasabb végzettségűek, hiába élnek ugyanazon a környéken.

Nem csak az egészségtelen étkezésből fakadó vitaminhiány, hanem az elhízás is leginkább a kevésbé iskolázottakat érinti, noha egyértelmű ok-okozati összefüggésre nem sikerült rámutatniuk a szakembereknek.

A tudósok szerint ez egy fontos információ, mert a tudatosságot növelő kampányokkal idővel segíthetünk azon, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok maguk is egészségtelenül kezdjenek táplálkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.