Döbbenetes kutatási eredmény: brutálisan hizlal az autóvezetés

Forrás: Thinkstock -
hízás vezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy órát ülünk a kocsiban, 2,3 kilóval nyom alattunk többet a mérleg - derül ki egy friss felmérésből. De hogy is vam ez pontosan? 

Elég napi egy órát vezetéssel tölteni, és máris 2,3 kilóval többet mutat alattunk a mérleg, és derékbőségünk is 1,5 centivel nő, szemben azokkal, akik csak napi 15 percet vezetnek.

Forrás: Thinkstock

Az Ausztrál Katolikus Egyetem munkatársai szerint napi egy óra vezetés komoly hatással van az egészségünkre. Úgy tűnik, a férfiak könnyebben szednek fel pluszkilókat a volán mögött, az viszont biztos, hogy mindkét nemnek ügyelnie kellene arra, hogy több testmozgással ellensúlyozza az autóban töltött időt.

A kutatás során 2800 ausztrál felnőtt autóvezetési szokásait vizsgálták a szakemberek. Megnézték a testtömeg-indexet, a derékbőséget és vércukor-vizsgálatot is végeztek.

„Kiderült, hogy a résztvevők negyede több mint egy órát tölt az autóban, és ők 0,8-del magasabb BMI-vel rendelkeznek, mint azok, akik csupán átlagosan 15 percet. Ez egy 170-es testmagasságnál plusz 2,3 kilót jelent” – mondja el a kutatás vezetője.

A szakember szerint nem csak azért volna fontos csökkenteni az autóhasználatot, mert az szennyezi a környezetet és dugót okoz, hanem azért is, mert így kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lehetünk. Az amerikaiak 86, a britek 64 és a svédek 54 százaléka ezzel szemben kocsival jár munkába.

Egészségesebben táplálkoznak és kevésbé híznak el az iskolázottabbakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160604-egeszsegesebben-taplalkoznak-es-kevesbe-hiznak-el-az-iskolazottabbak.htmlFőként az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők számára veszélyes, ha olyan környéken élnek, ahol sok egészségtelen gyorsétkezde is működik – derül ki a Cambridge-i Egyetem munkatársainak friss kutatásából. Ez Zsír!ThinkstockPártos Csilla teste 48 évesen is irigylésre méltó http://www.life.hu/ez-zsir/20160603-partos-csilla-teste-48-evesen-is-irigylesre-melto.htmlPécsi Ildikó volt menye, Pártos Csilla fürdőruhában mutatta meg csodás testét. Ez Zsír!OrigoNyári szünetben nagyobb a hízás veszélyehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160514-nyari-szunetben-nagyobb-a-hizas-veszelye.htmlEgy amerikai amerikai kutatás szerint a gyerekek valószínűleg több cukrot esznek, többet néznek tévét, és kevesebb zöldséget fogyasztanak a nyári vakáció alatt. Ráadásul ezek a hizlaló magatartások a gazdag és a szegényebb sorban élő gyerekek esetében egyaránt jellemzők. Ez Zsír!--A zöldség- és gyümölcsevés vonzóbbá teszi a nőkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160410-a-zoldseg-es-gyumolcseves-vonzobba-teszi-a-noket.htmlA zöldségekben és gyümölcsökben található természetes összetevő hívogató ragyogást biztosít a bőrnek - állítják a szakemberek.Ez Zsír!--Jennifer Lawrence: "Szeretném, ha nők végre szépnek látnák magukat"http://www.life.hu/ez-zsir/20160410-jennifer-lawrence-harpers-bazaarnak-adott-interjujaban-beszelt-arrol-hogy-valtoztatni-szeretne-a.htmlA 25 éves hollywoodi színésznő úgy érzi, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb "normális" nőt látni a címlapokon, és a filmekben.Ez Zsír!--Aki tükör előtt eszik, annak elmegy az étvágyahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160409-aki-tukor-elott-eszik-annak-elmegy-az-etvagya.htmlHa fogyni szeretnénk, érdemes a tükör előtt elkölteni vacsoránkat: kevesebbet eszünk ugyanis, ha látjuk magunkat, miközben falatozunk. Különösen igaz ez akkor, ha édességet és egészségtelen gyorsételeket tömünk magunkba.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.