Két hónapos Damu Roland kislánya, Maya, aki mióta megszületett, minden értelemben megváltoztatta apja életét. A színész nem iszik, edz, és odafigyel magára. 

"Az, hogy nem iszom, számomra nem lemondás, ez a természetes - jelentette ki határozottan Roland, aki hozzátette, hogy továbbra is vegán, és

legalább 10 kilót fogyott.

"Ennek semmi köze a kereszténységhez, az istenhithez. Megtértem, de nem tartozom semmilyen valláshoz, szektához, felekezethez. Ahhoz, hogy a kislányom megszülethessen, az Isten csodája kellett." 

Fotó: Margitay Klára

Damu arról is mesélt, hogy igyekszik naponta 15-20 kilométert gyalogolni, a karrierje is jó úton halad, játszik az Egri csillagokban, szerepet kap a Három testőrben, és a jövő évadra meglesz a monodrámája, ami az első könyvéből készül.

"42 éves vagyok, a régi csínytevéseket félretettem, szeretetben, békességben akarok élni" - mondta.

Roland a kislányával is annyi időt tölt, amennyit csak tud. Hetente négyszer látogathatja a sógornőjénél, aki Maya gondviselője. "Eltöltök vele másfél-két órát. Ha alszik, akkor gyönyörködöm benne, ha fent van, akkor fürdetem, öltöztetem, megetetem tápszerrel. Megismeri a hangom, jókat beszélgetünk. Megkérdezem, hogy van, ő gőgicsél. Úgy viselkedem, mint más normális apa" - mesélte lelkesen a Borsnak.

Ám arról, hogy milyen kapcsolatban van most feleségével egyáltalán nem nyilatkozott. "Edináról nem nyilatkozom, ez csak két ember magánügye. Maya az életem értelme, csak vele foglalkozom. Nagyon boldog vagyok így."