Vilmos herceg apák napja alkalmából nyílt levelet írt! Fontos dologra figyelmeztette az apákat

Forrás: AFP/Ben Stansall -
apák napja gyerekek Vilmos herceg mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A herceg is ünnepli ezt a napot két gyermekével, és gyönyörű feleségével. Úgy gondolja azonban, ez tökéletes alkalom arra, hogy egy komolyabb témáról is beszéljünk, mégpedig a gyerekek mentális egészségéről.

Nagyon szerencsésnek érzi magát Vilmos herceg, hogy most már ő is apaként ünnepelheti ezt a napot. Fontosnak tartja azonban felhívni a figyelmet egy komoly témára, a gyermekek mentális egészségére.

Forrás: AFP/Ben Stansall

“Immár harmadik éve ünneplem az apák napját, apaként. Számomra ez nemcsak arról szól, hogy milyen szerencsés vagyok a családommal, hanem arról is, mennyi mindent megtanultam az apaságról.

Itt az ideje beszélnem arról a felelősségről, amit nemcsak a gyermekeim fizikai egészségének a megőrzése jelent, a mentális egészségüknek legalább olyan fontosnak kell lennie”

- véli a herceg, aki hozzátette serdülőként rengeteg problémával kell megküzdeni: függőségekkel, öngyilkosság körüli gondolatokkal. Vilmos szerint, bár minden helyzet egyedi, sokat lehet segíteni, ha a családban nyíltan tudnak beszélni a problémákról.

”Nagyon elszomorít, hogy sok szülő még mindig szégyelli, ha gyermekének mentális gondjai vannak”

- mondta a herceg, aki azért éppen ezen a napon beszélt a problémáról, mert az apák kevesebb, mint egyharmada tartja alapvető fontosságúnak gyermekük érzelmi szükségleteit. “Azt szokták mondani, hogy az apák a saját problémáikról is nehezen beszélnek, ezért nem csoda, ha nem tudnak erről a gyerekeikkel beszélni.

Nincs választásunk. Hiszem, hogy a gyermekek mentális egészsége legalább olyan fontos, mint a fizikai”

- írta a herceg, aki azzal zárta levelét, hogy emlékeztetett minden apát: az útmutatásuk és a támogatásuk megfizethetetlenek a gyermekeik számára.

Harry herceg igazi mintaapa lesz: itt a bizonyíték! http://www.life.hu/csalad/20160620-harry-herceg-nagyon-jo-apa-lesz-a-kiralyi-csalad-tagja-igy-jatszik-az-unokahugaval-foto.htmlBár Vilmos herceg öccse még nem sorolható az édesapák népes táborába, a jelek szerint már nagyon vágyik a családalapításra. Ennek jeleiről fotók is készültek a hétvégén. Család--Hurrá! Végre megismerhetjük a Rolling Stones gitárosának ikreithttp://www.life.hu/csalad/20160620-megmutatta-ikreit-a-rolling-stones-gitarosa.htmlA Rolling Stones zenésze, Ronnie Wood duplán is apa lett: felesége, Sally ugyanis két kislánynak adott életet. A napokban pedig a világnak is megmutatták a gyönyörű csöppségeket. Család--Egzotikus helyre tart Kucsera Gábor és kedvese!http://www.life.hu/csalad/20160620-kucsera-gabor-es-tapai-szabina-nyaralni-indultak-gyermekukkel-egzotikus-helyre-tartanak-torokorszag.htmlA Nagy duett lezárása után már Kucsera Gábornak is több ideje jut a családi programokra. Tápai Szabinával és gyermekükkel közösen indultak pihenni. CsaládOrigoNyaralni készülsz? Így készülj fel a zsebesek ellenhttp://www.life.hu/csalad/20160617-a-zsebtolvajok-leggyakoribb-trukkjei-a-nyaralas-alatt.htmlEljött a nyaralások, városnézések, barangolások időszaka - ezzel együtt pedig a zsebtolvajok ideje is. Hogy a családi nyaralást ne keserítse meg az eurókkal tömött pénztárcád eltűnése, érdemes az alábbi tanácsokat megfogadnod. CsaládOrigoArnold Schwarzenegger fiának apák napi fotója nagyon üthttp://www.life.hu/csalad/20160620-arnold-schwarzenegger-fia-patrick-koszontotte-edesapjat-apak-napjan.htmlPatrick Schwarzenegger sem maradt ki az apák napi köszöntésből. CsaládOrigoŐk már nyaralnak: édes családi fotón Majka és családjahttp://www.life.hu/csalad/20160620-majka-dundika-es-a-kisfiuk-marian-csaladi-foton.htmlMajoros Hajni és kis családja már nyaralnak, ezt a csinos anyuka meg is mutatta képmegosztó oldalán. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.