Vilmos herceg apák napja alkalmából nyílt levelet írt! Fontos dologra figyelmeztette az apákat

Forrás: AFP/Ben Stansall -
apák napja gyerekek Vilmos herceg mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A herceg is ünnepli ezt a napot két gyermekével, és gyönyörű feleségével. Úgy gondolja azonban, ez tökéletes alkalom arra, hogy egy komolyabb témáról is beszéljünk, mégpedig a gyerekek mentális egészségéről.

Nagyon szerencsésnek érzi magát Vilmos herceg, hogy most már ő is apaként ünnepelheti ezt a napot. Fontosnak tartja azonban felhívni a figyelmet egy komoly témára, a gyermekek mentális egészségére.

Forrás: AFP/Ben Stansall

“Immár harmadik éve ünneplem az apák napját, apaként. Számomra ez nemcsak arról szól, hogy milyen szerencsés vagyok a családommal, hanem arról is, mennyi mindent megtanultam az apaságról.

Itt az ideje beszélnem arról a felelősségről, amit nemcsak a gyermekeim fizikai egészségének a megőrzése jelent, a mentális egészségüknek legalább olyan fontosnak kell lennie”

- véli a herceg, aki hozzátette serdülőként rengeteg problémával kell megküzdeni: függőségekkel, öngyilkosság körüli gondolatokkal. Vilmos szerint, bár minden helyzet egyedi, sokat lehet segíteni, ha a családban nyíltan tudnak beszélni a problémákról.

”Nagyon elszomorít, hogy sok szülő még mindig szégyelli, ha gyermekének mentális gondjai vannak”

- mondta a herceg, aki azért éppen ezen a napon beszélt a problémáról, mert az apák kevesebb, mint egyharmada tartja alapvető fontosságúnak gyermekük érzelmi szükségleteit. “Azt szokták mondani, hogy az apák a saját problémáikról is nehezen beszélnek, ezért nem csoda, ha nem tudnak erről a gyerekeikkel beszélni.

Nincs választásunk. Hiszem, hogy a gyermekek mentális egészsége legalább olyan fontos, mint a fizikai”

- írta a herceg, aki azzal zárta levelét, hogy emlékeztetett minden apát: az útmutatásuk és a támogatásuk megfizethetetlenek a gyermekeik számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.