Mi a hosszú és boldog élet titka? Kik mondhatnák meg ezt jobban, ha nem a világ legidősebb emberei. Fogadd meg a tanácsukat, hogy te is száz évig élhess!

Emma Morano, 116 éves 

Ő Európa legidősebb embere, Olaszországban él, és azt állítja, a hosszú élet titka az, hogy nyersen eszi a tojást, és nincs dolga férfival. A nyers tojásra még tizenévesen szokott rá, amikor az orvosok vérszegénység ellen javasolták neki a fogyasztását. Sokáig napi három volt az adagja, de az utóbbi időben ezt kettőre csökkentette. 1938-ban véget ért egy boldogtalan házassága, és azóta nem adta be a derekát senkinek, mert soha többé nem szeretné, ha bárki is uralkodni akarna felette. 

Emma MoranoForrás: AFP/Olivier Morin

Flossie Dickey, 110 éves 

A Washington államban található Spokane városában él, és amikor arról faggatták, mitől él ilyen sokáig, csak annyit felelt, fogalmas sincs, nem is érdekli. Annyi azért kiderült, hogy kedvenc időtöltése a szunyókálás, talán ez lehet a titok? 

Fossie DickeyForrás: Origo

Agnes Fenton, 110 éves 

New Jersey-i lakos, gyereke nincs, ellenben napi három doboz sört és egy pohár whiskyt mindennap ledönt. Sörből a Miller High Life, whiskyből pedig a Johnnie Walker a kedvence, bár az utóbbi időben – rosszabbodó étvágya miatt – ápolói nem engedik ennyit inni. 

Agnes FentonForrás: Instagram/nlc1203

Jessie Gallan, 109 éves

Hasonlóan gondolkodik a Skóciában élő Jessie Gallan, aki szintén azt tartja a hosszú élet egyik titkának, hogy tartózkodik a férfiaktól. Emellett azért mindig is sokat mozgott, és minden reggel megeszik egy nagy tál zabkását.

Jessie Gallan (balról a második) közös képen Pearl Mitchell-lel (103), Ina Gallal (103) és Isobel Robertsonnal (101)Forrás: Northfoto

Ókava Miszao, 117 éves 

Ókava Miszao már nem él ugyan, de 116 évével minden idők legtovább élő személye volt, és amit eltanulhatunk tőle: sok szusi, sok pihenés és napi nyolc óra alvás. 

Ókava MiszaoForrás: AFP

Gertrude Weaver, 116 éves 

Gertrude Weaver Arkansasból szintén megérte a 116. életévét, és ezt azzal magyarázta, hogy mindig úgy viselkedett a többi emberrel, ahogy szerette volna, hogy vele is viselkedjenek. 

Forrás: grg.org