A 31 éves Gazdag Adrienn gyerekkora óta sportrajongó, de a fitneszben talált rá igazán önmagára. Ez a szenvedélye, ahogy ő fogalmaz, él-hal érte. De nemcsak a sport teszi ki az életét, emellett ugyanis halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket oktat.

Már gyerekkorodban is sportoltál?

Talán a legjobb jelző rám, hogy „örökmozgó" voltam világéletemben, és ez gyerekkoromban is így volt. Édesapám egészen pici koromban levitt a közeli jégkorcsolyapályára, ez volt az első érintkezésem a sporttal, és már óvodásként is sorra nyertem a körzeti bajnokságokat. Aztán mivel sok volt az energiám, és az iskolai testnevelésórákon nem fáradtam el, délutánonként önvédelmi sportra jártam, egyedüli kislányként. 

Forrás: Facebook/Gazdag Adrienn WBPF Fitness Model

Volt valaha súlyproblémád?

Mivel állandóan mozogtam, ilyen szerencsére soha nem volt. Ráadásul elég korán, gimnazista koromban elkezdtem figyelni magamra.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a sporttal? És miért épp a fitnesszel?

A főiskolán testnevelés műveltségterületi képzésre jártam, így négy éven keresztül úsztam, gimnasztikáztam, atlétikáztam. Öt évvel ezelőtt találkoztam a spinninggel, amit nagyon megszerettem, úgyhogy napi szinten jártam órákra. Aztán idővel ezt is kevésnek éreztem, így egyik nap felhívtam egy közeli edzőtermet, a kisvárdai L.M.A. fitneszt, ahol elkezdődött a máig is tartó, hatalmas nagy szerelem. Itt találtam meg azt az érzést, ami feltölt. Ez nálam szenvedély, élek-halok ezért a sportért. 

Forrás: Facebook/Gazdag Adrienn WBPF Fitness Model

Milyen versenyeken indultál?

Az első versenyem a Fitparádé volt, ami mindent meghatározott. Akkor döntöttem el, hogy én a WBPF Hungaryt választom, azt a szövetséget, ahol a nőies színpadi jelenlétet, a fitt kisugárzást és a természetes szépséget preferálják. Ebben találtam meg azokat a feltételeket, amelyek egy versenyző számára a legkedvezőbbek.

Az első versenyem a 7. International Austrian Championship volt Bécsben, ahol rengetegen indultak, én az előkelő második helyet hoztam haza a versenyről.

A második versenyem az I. WBPF Blade Sport Kupa volt, ahol két kategóriában is indultam, az egyik a Lady Model, itt 18 nagyon jól felkészült lány közül az első lettem, és a +170 cm kategóriában szintén csodálatosan szép lányok között a második helyet hoztam el.

Az utolsó és egyben a legnehezebb megmérettetésem a 7. WBPF Európa-bajnokság volt, amit 22 ország részvételével rendeztek meg Budapest legmenőbb sportcsarnokában a Mom sportban. Én mindkét napon versenybe szálltam, szombaton a Womens Lady Model Physique: Open kategóriában Európa-bajnok lettem, vasárnap a +170 cm Model Physique kategóriában ezüstérmet szereztem. Az eredményeim persze nemcsak rólam szólnak, nagy köszönet illeti az edzőimet, Gergely Zsoltot és Fekete Balázst, illetve Buranits Ildikót, aki szintén rengeteget segített a felkészülésben.  

Forrás: Facebook/Gazdag Adrienn WBPF Fitness Model
Édesapja motiválta
"Nagyon nagy motiváció volt a versenyfelkészülés alatt, hogy édesapámnak bizonyítsak. Évekkel ezelőtt több szívinfarktuson esett át, és akkor ő bizonyított nekem: nem hagyta el magát, a sport felé fordult, erőn felül próbált menni előre, és meggyógyulni. Sajnos élőben még nem láthatott engem, de remélem, megéli, és nagyon remélem, hogy büszke rám. Mivel ez a szövetség figyel arra, hogy a versenyzők legszebb pillanatai meg legyenek örökítve, édesapámmal nagy örömünkre közösen újraélhettük az Európa-bajnokság legszebb pillanatait a videókon keresztül."

Mivel foglalkozol a fitnesz mellett?

Tanító néni vagyok, 3H (halmozottan hátrányos helyzetű) roma származású gyereket tanítok. Hihetetlenül sokat jelentett számomra az ő támogatásuk is, hiszen a legnehezebb pillanatban egy-egy mosolynak, egy ölelésnek motiváló ereje volt. Minden verseny után rajzokat kaptam a kicsiktől, amit megőrzök, és a további versenyfelkészülésemben elő fogok venni, mert ezek is segítenek a legnehezebb percekben.

Forrás: Gazdag Adrienn

Most hogy néz ki egy heted? Mennyit és miket edzel, hogyan tartod magad formában?

Egy izomcsoportra dolgozom egy nap, mindezt heti hat napon át forgásban, egy pihenőnappal.
A diéta jelenleg is tart, a pihenőnapomon viszont megengedek magamnak egy kis csalást, például egy jégkrémet.

Menyire figyelsz oda az étkezésedre? Miket eszel egy nap?

Az edzésnapokon természetesen teljesen tisztán étkezem, optimális arányban fogyasztok fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat, zöldségeket, táplálékkiegészítőket, és persze a folyadékbevitel is optimalizálva van. A következőket fogyasztom egy nap: reggelire tojást fehérjével, tízóraira zabot proteinnel, ebédre csirkemellet rizzsel, majd edzés előtt ugyanezt, edzés után pedig tilápiával és zöldséggel zárom a napot. Mindezt persze ásványvízzel.

Van-e olyan kedvenc gyakorlatod, amit szerinted érdemes lenne a nőknek többet végezniük?

Igen van, a kedvencem, a „kitörés". Azért kellene a hölgyeknek ezt előtérbe helyezniük, mert nincs másik olyan gyakorlat, ami ennyire összetetten formálná a legkritikusabb pontjainkat: popsit, combot, kívül-belül, vádlit, vagyis a legkényesebb pontokat. Feszesít, formál, ívet hoz, mindent, amit egy nő kívánhat. 

Forrás: Facebook/Gazdag Adrienn WBPF Fitness Model

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hamarosan elkezdem a felkészülést a következő versenyeimre, egy rangos hazai versenyen biztosan indulok, és az nem lesz más, mint a Fitparádé. Ha minden rendben lesz a felkészülésemen, akkor a Thaiföldön megrendezésre kerülő világbajnokságon is képviselni fogom a szövetséget.

Mi a gyenge pontod? Van valami, amit nem szeretsz magadon?

A gyenge pontom az alkarom, ami sokszor elfárad a felsőtest izmainak edzése közben, sokszor korlátoz, ezért ezen erősítenem kell.

Veled is előfordul, hogy nincs kedved edzeni?Éppen ellenkezőleg, az edzés a napom fénypontja, de az iskolai kötöttségek, elfoglaltságok miatt van, hogy ki kell hagynom.

Mit csinálsz a szabadidődben? A munkám és a versenyfelkészülés miatt kevés szabadidőm van, így azt a kicsit kötelezően pihenéssel töltöm, könyvet olvasok, vagy saját készítésű feladatlapokat gyártok a tanítványaimnak.