Sziklába vájt ház Libanonban - varázslatos otthon

Libanon sziklaház otthon szikla építészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vírusként járta be az internetet egy sziklába vájt ház építési terve, a vázlatokból pedig hamarosan valóság lesz.

Egy holland tervezőiroda álmodta meg az elképesztő házat, mely leginkább egy üvegfalú odúhoz hasonlít, és olyan luxuselemeket tartalmaz, mint a tetőbe épített medence. Eleinte csupán érdekességként nézegette az internetes társadalom a lélegzetelállító fotókat, aztán egyszer csak bekopogtatott egy ügyfél az OPA-hoz azzal, hogy szeretné, ha megvalósítanák a projektet. Méghozzá

1600 méteres magasságban

egy tenger fölötti sziklaszirten, Libanonban. A „Casa Brutale"-nak nevezett ház a tervezők szerint a táj geometrikus leképezése.

A rezidencia fából, üvegből és betonból áll majd. A tetőn kiépített medence az Égei-tenger folytatásának tekinthető. A tengerszinttől ötven lépcsőfok vezet majd a bejárathoz, liftet azért nem vájnak a sziklába.

Azt nem tudni, hogy mennyibe kerül a példátlan beruházás. Egy biztos, az üvegfelületek és a szikla különös kettősségének köszönhetően, aki ott él majd, egyszerre érezheti magát végtelen biztonságban és védtelenül szem előtt.

/1607/Szikl2016711104112

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.