Nemcsak tehetséges színésznő, de igazi világjáró is a Barátok közt sztárja, aki rengeteg országban megfordult már, és nemrégiben Miamiban töltött két hónapot. Kiss Ramóna szeret sokszor csak úgy spontán utazni, és a sorozatba való visszatérése előtt még kiruccant egyet Rómába, hogy újra átadhassa magát a dolce vita életérzésnek. 

A város, ahol otthon érzed magad 

Csodálatos paloták és múzeumok, ősi templomok és bazilikák, díszes szobrok és szökőkutak. Róma kulturális szempontból verhetetlen úti cél, de sokkal többről szól, mint amennyit a turisták látnak. Ramóna korábban már többször járt az olasz fővárosban, mégsem tud betelni a szépségével. "Hihetetlenül szerencsés vagyok, amiért sok helyre eljuthattam a világban, de mégis Róma a kedvencem. Itt valahogy mindig otthon érzem magam, és nagyon közel áll hozzám az olasz emberek életmódja: az egymást túlkiabáló beszélgetések, a közös sütések-főzések, az éjszakába nyúló borozgatások. Ezúttal Nyári Dia barátnőmmel vágtunk neki a város felfedezésének, sokat mászkáltunk, ismerkedtünk a látnivalókkal, és élveztük a napsütést" – mesélte a gyönyörű színésznő, aki igyekezett minden pillanatát kihasználni az utazásnak, ugyanis sorozatbeli karaktere újra visszatért a Barátok közt-be. 

Forrás: Facebook/Kiss Ramóna
A Life.hu extra tippje
Az örök város mindig csábító, ám idén nyáron még a szokásosnál is izgalmasabb programok várnak. A 'Rock in Rome' elnevezésű fesztiválon igazi világsztárok lépnek fel, júliusban az Auditorium Parco della Musica szabadtéri koncertekkel szórakoztatja a zenekedvelőket, és a Colosseum éjszaka is látogatható (hetente több alkalommal, egészen október 29-ig). Ha Rómában töltöd a vakációdat, a közelmúltban felújított Trevi-kutat is megcsodálhatod, az új minibuszokkal pedig körbejárhatod a világhírű vatikáni kerteket. Hosszú hétvége Rómában kedvező áron 79.900 Ft helyett 54.900 Ft-ért!

Egy váratlan meglepetés: autómosóból étterem 

"Dia barátainál, egy magyar házaspárnál laktunk, akik idegenvezetőként már hosszabb ideje kinn élnek, ezért ismerik Róma minden szegletét. Nekik köszönhetően olyan helyekre is eljuthattam, amit a turisták valószínűleg nem látnak. Ilyen volt például az a külvárosi szövőgyár, ahová egyik délután elsétáltunk. Amikor beléptünk a kapun, nem gondoltuk volna, hogy az ódon falak mögött egy fantasztikus étterem rejtőzik" – emlékezett vissza Ramóna, arra azonban nem számított, hogy olyan szituációba fog kerülni, ami már-már filmbe illő. "A gyár mellett van egy autómosó, ahol napközben a gépkocsikat tisztítják, de estére mindent elpakolnak, előveszik az asztalokat, szépen megterítenek, aztán jön a nagy eszem-iszom. Kígyózó sorok állnak a bejáratnál, és a hely hangulata egyszerűen leírhatatlan. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek az élmények" – mondta a szexi sorozatsztár, majd mosolyogva hozzátette: "Pont az ilyen meglepetések miatt imádom Rómát!" 

Forrás: Instagram/Kiss Ramóna

Fedezd fel Róma bohém arcát! 

Felsorolni is nehéz lenne azt a rengeteg látványosságot, amit az olasz főváros kínál, de jó ötlet céltalanul bolyongani a kanyargó sikátorokban, és hagyni, hogy a misztikus hangulat átjárja minden porcikádat. Ha szeretnéd Rómát egy kicsit más szemmel látni, látogass el a Trastevere negyedbe, és máris érteni fogod, miért imádja mindenki ez a bohém környéket. San Lorenzo fiatalos lendülete téged is ámulatba ejt majd, csakúgy, mint a Róma Brooklynjaként emlegetett Pigneto. A belső udvaros házak között sétálgatni nagyszerű módja annak, hogy bepillants az itt élők mindennapjaiba. Garbatella buja kertjeivel és színes épületeivel egyszerűen ellenállhatatlan, az óváros szélén lévő Testaccio pedig tele van eldugott kis trattoriákkal, ezért hívják Róma szívének. 

Forrás: Instagram/Kiss Ramóna

Narancsliget – a béke és a nyugalom szigete 

Zöld területekben nincs hiány Rómában, ezek leginkább figyelemreméltó részei a gyönyörű villák és kertek, amelyeket az olasz arisztokraták hoztak létre. A nyár beköszöntével a turisták és a helyiek ellepik a városi parkokat, pokrócokra telepednek, és élvezik a friss levegőt. Az Aventinus a legdélebbi domb azok közül, amelyekre az ókori Róma épült, és tökéletes lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.  Ha szereted a virágokat, látogass el a rózsakertbe, ami egy igazi „élő” oázis, de akad itt még más is. 

 „Róma egyik legfantasztikusabb helye számomra kétségkívül a narancsliget. 

Forrás: Dreamstime

Elképesztő érzés itt állni, és lenézni az alattunk elterülő városra. Nem vagyok annyira spirituális beállítottságú, de mindig valami megmagyarázhatatlan érzés lesz rajtam úrrá, ha felsétálok ide. Leülök az egyik padra, olvasgatok, és elmerülök a gondolataimban” – mesélte lelkesen Ramóna, aki elárulta azt is, mi volt a másik legemlékezetesebb élménye a vakáció alatt. „Dia ismerősei szenzációsan főznek, és megmutatták nekünk, hogyan lehet hétköznapi hozzávalókból mennyei fogásokat kreálni. Egyik este közösen készítettünk egy vajas-petrezselymes-citromos tésztát, ami így leírva nem hangzik túl izgalmasan, de tényleg csodás nyári finomság. Kóstoltunk házi készítésű olívaolajat is, ami még a legegyszerűbb ételeket is képes megbolondítani. Nem véletlenül rajonganak érte az olaszok.”