Bizony nemcsak a hőérzetünk változik nyáron, hanem bőrünk igényei is. Így fontos tudni, hogy mivel ápolhatjátok ilyenkor a bőrötöket, illetve mit tehettek annak érdekében, hogy a sminketek a legnagyobb kánikulában is tartós legyen. 

1. Hidratált bőr  

Nagyon fontos a külső és belső vízháztartás szinten tartása, hogy a bőrszerkezet rugalmas maradjon. Ezért naponta 2-3 liter folyadék bevitele elengedhetetlen. Biztos veled is előfordult már, hogy nem figyeltél a vízháztartásod egyensúlyára, és az alapozód napközben nem bírta a megpróbáltatásokat, így betöredezett, beült a mimikai ráncocskákba, ez természetes reakció a dehidratált bőr esetében, mert a bőröd az alapozódból próbálta kinyerni a nedvességet. Ezt elkerülvén, külsőleg olyan, könnyű szerkezetű, gyorsan felszívódó esszenciát használj, aminek magas a hialuronsav-tartalma. Ez megköti a vizet a bőrben, így tartós és rugalmas marad az alapozód is.

Forrás: Dreamstime

 

Idd magad szépre! Próbáld ki a 24 órás nagy nyári italkúrát
Bőrünk egészségének és szépségének megőrzése nem csupán azon múlik, mikkel kenjük, hanem azon is, hogy belülről mikkel tápláljuk. Most arra adunk ötleteket, milyen folyadékok fogyasztásával tudod elérni, hogy bőröd egészséges és fiatalos maradjon. Következzen a 24 órás nagy nyári italkúra.

2. Bőrtökéletesítő primer  

Ha optimális a bőr vízháztartása, akkor jöhet a bőrtökéletesítő primer, amit a bőrtípusodnak megfelelően tudsz kiválasztani. Ez a fantasztikus, láthatatlan csodakrém kiegyenlíti a szabad szemmel nem látható egyenetlenségeket, selymes lesz tőle a bőröd, és minimalizálja a pórusokat is. Tökéletes sminkalap, akár alapozó vagy BB krém alá is ideális választás. Ha használod, tapasztalni fogod, hogy sokkal kevesebb alapozóra lesz majd szükséged.

3. Porpúder  

A tökéletesítés elengedhetetlen kelléke a transzparens porpúder, ami egységesíti és fixálja az alapozót, illetve felszívja a nem kívánt nedvességet az arcból. Használhatod önmagában is, ha könnyíteni szeretnéd a nyári sminkedet.

Forrás: Dreamstime

4. Szemhéjkrém  

A szemfestéshez érdemes báziskrémet használni, vagy tartós, vízálló szemhéjkrémeket. A szemhéjkrémek előnye, hogy átengedik a fényt és rugalmasan idomulnak a szemhéj finom bőréhez.

5. Ajakprimer  

Ajakrúzsod stabilitásához mindenképp használj ajakprimert, ami megakadályozza, hogy rúzsod elvándoroljon a helyéről, és egységesebben is terül el tőle a szádon a rúzs. Hidratál és puhán tartja az ajkaidat.

Forrás: Dreamstime

+1. Sminkfixáló  

Akár finom nappali vagy parti sminket viselsz nyáron, a magas páratartalom miatt érdemes sminkedet rögzíteni, ezért használj sminkfixálót, hogy tökéletes legyen a komfortérzeted.

7 sminktermék, amit mindenképpen vigyél magaddal a nyaralásra
Nyaraláskor érdemes alaposan átnézni, mire is van szükség. Mivel úgyis rengeteg holmit viszünk, ahol csak lehet, minimalizáljunk. Nézzük, melyek azok a sminktermékek, amik feltétlenül veled kell hogy menjenek az utazásra.