Elhagyott helyek, szellemvárosok a filmvásznon, 2. rész

Forrás: Facebook/Trey Walker Photography -
szellemváros film forgatás elhagyott épületek elhagyott helyek város épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhagyott forgatási helyszínekből soha sem elég - múlt heti cikkünknek itt is a folytatása. Lássuk, milyen hátborzongató, vagy éppen káprázatos helyszíneken forgattak egykor hollywoodi kasszasikereket.

A spanyol vadnyugat

Ha idén Spanyolországban tervezed megérdemelt vakációdat eltölteni, és nem mellesleg rajongsz a kultikus spagettiwestern filmekért, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a Tabernas-sivatagba. A Spanyolország déli részén, Andalúzia területén található sivatag a westernrendezők egyik kedvenc helyszíne volt, 1960 és 1990 között több mint 200 filmet forgattak itt, a többi között itt készült A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat vagy az Egy maréknyi dollárért. A hely gyakorlatilag Clint Eastwood második otthona volt.

Forrás: AFP

Bár filmeket már nem forgatnak, a díszletek, azaz az 1800-as éveket idéző vadnyugati épületek még ma is ott árválkodnak.

Fantom, a szellemváros

Emlékszel még Tim Burton Nagy hal című filmjére? A filmbéli Fantom (angolul Spectre) városka valójában csak díszletként épült fel Alabama egyik erdejében. Fantom városát a készítők egy olyan varázslatos helynek álmodták meg, ahol mindenki barátságos a másikkal, mindenki mezítláb közlekedik a buja fűben, és utak sincsenek. A forgatás végeztével Tim Burton annyira beleszeretett az általa megálmodott díszletvárosba, hogy 2003 és 2005 között konkrétan ő maga is beköltözött. Az utóbbi években azonban a természet kezdte visszahódítani azt, ami az övé, a díszlettelepülést egyre inkább beborította a növényzet, sőt 2008-ban két családi ház és a kápolna össze is dőlt. Mára valóságos szellemvárossá változott.

Forrás: Facebook/Trey Walker Photography

Az elhagyott horrorbenzinkút

A Sziklák szeme című horrorfilmben egy átlagos amerikai család kirándulásra indul Kaliforniába. Ám ez a túra egészen másképp alakul, mint ahogy tervezték. A filmben szerepel egy bizonyos új-mexikói benzinkút is, amely a valóságban Marokkóban, Ouarzazate tartományban található. Bár a benzinkút is csupán egy épített díszlet, a forgatás után nem bontották el, ma is áll, hogy az arra járókat emlékeztesse az egykori véres horrorra.

Forrás: Panoramio/olancia
Ennyi pénz a világon nincs - Íme, 2016 legdrágább otthonai http://www.life.hu/otthon/20160722-a-vilag-legertekesebb-ingatlanjai-2016-ban.htmlMindig arról fantáziáltál, hogy egyszer te leszel az a szerencsés, aki elviszi a lottóötöst? Álmaidban már százszor elképzelted, mi mindenre költenéd azt a temérdek pénzt? Nos, szívből szurkolunk, hogy összejöjjön egyszer a nagy álom, ám el is kell kicsit keserítenünk. Az ötös lottó valaha volt legnagyobb nyereménye is kevés lenne az alábbi otthonok megvásárlásához. Jöjjenek a világ legdrágább lakóházai. Otthon--Tények, amiket soha nem akarnál tudni a hálószobádrólhttp://www.life.hu/otthon/20160718-10-undorito-teny-a-haloszobarol.htmlMi lenne, ha azt mondanánk, a helyiségben, ahol nagyjából az életed harmadát töltöd, cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok töltik békés boldogságban mindennapjaikat? Íme, a csúf igazság a hálószobádról, annak nem kívánatos lakóiról, és arról, hogyan tudsz tőlük – vagy legalább néhányuktól – megszabadulni. Otthon--Kiderült: ezek a legrondább színek a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20160713-kiderult-ezek-a-legrondabb-szinek-a-lakberendezesben.htmlTudjuk jól, ízlések és pofonok. Mindenkinek vannak kedvenc színei, és vannak természetesen olyan árnyalatok is, amelyek láttán a hideg futkos az ember hátán. Az ember szubjektív véleménye mellett azonban kutatások is vannak, amelyek megállapítják, mely színeket nevezhetünk rondának, avagy szépnek. Otthon--Elhagyott tengeri erődből hippi hercegség - Sealand, az illegitim miniállamhttp://www.life.hu/otthon/20160705-maunsell-fele-elhagyott-tengeri-erodok.htmlA Maunsell-féle tengeri erődöket a második világháborúban építették Nagy-Britannia védelmére. A háború befejeztével az erődök többsége teljesen elhagyatottá vált, kivétel az U1 Rough Sands nevűt, amelyen egy hippi megszálló létrehozta saját tengeri miniállamát. Otthon--Légy te is igazi hippi - Készíts divatos fejpántothttp://www.life.hu/otthon/20160628-imadod-a-fesztivalokat-keszitsd-trendi-fejpantot.htmlFejpánt nélkül nincs fesztivál! Légy te is igazi hippi ezen a nyáron, és viseld a saját kézzel készített fejpántodat! Az alábbi videóban Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere megmutatja, hogyan készítheted el. Otthon--A politikuscsemeték sem nyomorognak – Less be Clinton és Trump gyerekeinek luxuséletébehttp://www.life.hu/otthon/20160629-a-politikus-csemetek-sem-nyomorognak-less-be-clinton-es-trump-gyerekinek-luxuseletebe.htmlKorábbi cikkeinkben már bemutattuk a két amerikai elnökjelölt otthonát: Hillary és Bill Clinton holland gyarmati stílusban épült családi házát és Donald és Melania Trump meglehetősen giccses luxus penthouse lakását. Na de mi a helyzet a politikuscsemetékkel? Vajon az elnökjelöltek ivadékai milyen körülmények között tengetik életüket? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.