Így mentette meg ikrei életét a hős apa

Forrás: Thinkstock -
ikrek élet tanfolyam Magyarország újraélesztés fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar házaspár nagyon sokat küzdött azért, hogy gyermekük lehessen. Lombikprogrammal sikerült a fogantatás, és ma már a kiságyukban ficánkolnak a csöppségek, akik nemrég nagyon ráijesztettek szüleikre. Hála az apa lélekjelenlétének nem történt tragédia.

A fiatal házaspárnak lombikprogram segítségével születtek meg ikrei, akik két hónapot a kórházban töltöttek, miután világra jöttek. Június 1-jén mehettek haza a kicsik, azóta az otthon melegében cseperednek. Linett és Benett azonban nemrég nagyon ráijesztettek szüleikre, csak az apa lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

„Bár mindkét kiságyban elhelyeztünk légzésfigyelőt, utólag már tudjuk, hogy egyik esetben sem szólalt meg” – mondta az apa a Borsnak, aki szerencsére épp a kislány mellett volt, amikor az fulladozni kezdett. „Merevgörcsben volt a kis teste, fuldoklott, félrenyelte a feltörő gyomorsavat, majd egyszerre csak nem vett levegőt. A mellkasát és a hátát nyomogattam úgy, hogy az újraélesztő tanfolyamon tanultuk” – számolt be az apa az esetről. Közben felesége a mentőket hívta, akik nagyon hamar kiértek. A nagy ijedtség után később újra megtörtént a baj, ezúttal a kisfiukkal, szerencsére ezt is időben észrevették, és gyorsan cselekedtek.

„Bevallom, az első pillanatban majdnem összeomlottam, de aztán tettem, amire megtanítottak”

– mondta az apa, aki szerint nagyon fontos, hogy összehangoltan cselekedtek feleségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.