Ma van a szoptatás világnapja: sztárok, akik kiálltak az ügyért

Forrás: Thinkstock -
szoptatás kisbaba sztárok anyatej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az UNICEF és számos egyéb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a gyermek legalább hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon. Az anyatej a csecsemők számára a legmegfelelőbb tápanyagokat tartalmazza, a csecsemő könnyen emészti azt meg, illetve az anyatej antitesteket és számos egyéb védőanyagot tartalmaz, amely a csecsemők betegségekkel szembeni ellenállását növeli, továbbá a szoptatás során bensőséges anya-gyermek kötődés alakul ki. Néhány sztár a saját oldalán állt ki a dolog mellett.

Forrás: Thinkstock

Pirner Alma

Mint írtuk, Pirner Alma is kiállt a nyilvános szoptatás mellett, nemcsak véleményét mondta el, hanem Nánási Pál is lencsevégre kapta, amint gyermekét szoptatja.

Forrás: Nanasi Pal

Hargitai Bea

A magyar modell tavaly májusban adott életet kisfiának, Jason Sidneynek. Az újdonsült édesanya a várandósságát is dokumentálta rajongóinak: hatalmas terhespocakkal állt modellt, persze szoptatás közben.

Forrás: Instagram/Hargitai Bea

Alyssa Milano

A Bűbájos boszorkák című sorozat sztárjáról 2014 novemberében készült ez a fotó, melyen egy fotózásra készülődve szakított időt a kislánya megetetésére:

Forrás: Facebook/Alyssa Milano

Szoptatásra fel! Cicis szelfikkel támadnak a sztáranyukák

Jó néhány világhírű anyuka kiállt már a nyilvános szoptatás mellett, ünnepeljük hát az ő szoptatós szelfieikkel ezt a csodás napot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.