Építsd be az életedbe az olimpikonok trükkjeit!

Forrás: Dreamstime -
diéta atléta étkezés olimpia mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen másként edzenek és táplálkoznak a versenysportolók, mint mi, akik szimplán csak fogyni akarunk. Néhány dolgot azonban érdemes ellesni a profiktól!

Már javában zajlanak az ötkarikás játékok: ha te is figyelemmel kíséred a versenyeket, biztosan megfordult már a fejedben, vajon hogyan képesek sokan ilyen emberfeletti teljesítményre? A Daily Mail táplálkozási tanácsadók és edzők segítségével utánajárt annak, vajon melyek azok a dolgok, amiket a sportolóktól ellesve mi is beépíthetünk a hétköznapokba. Mert bizony vannak ilyen trükkök!

Forrás: Dreamstime

Fontos az eltökéltség!

Ez ugyan alapvető dolog, sokan mégis már itt hibáznak: nem elég kitartóak és határozottak abban, mit képesek megtenni a sikerért. Ha fogyni akarsz, vagy változtatni az életmódodon, igenis legyen kitartásod, ez ugyanis nagyon kell az edzéshez és a helyes étkezéshez.

Legyenek céljaid!

Mielőtt bármibe kezdesz, határozd meg pontosan, mik a céljaid az edzéssel vagy az életmódváltással. Tudd, hol akarsz tartani 1 hónap és egy év múlva, és ennek tudatában tegyél is érte.

Forrás: Dreamstime

Harmonizáljon az étkezés az edzéssel

Ha sokat sportolsz, nagyon nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbe. A profik mindent ehetnek, de természetesen csak és kizárólag mértékkel. Persze jobb, ha kerülöd a nasikat, a dobozos kajákat, a feldolgozott élelmiszereket, a gyorséttermi falatokat. Ezek ugyanis komolyan igénybe veszik, szinte már stresszelik a szervezetet, erre azonban semmi szükség, hiszen már maga az edzés is ezt teszi. Ezért figyelj a minőségi tápanyagbevitelre, és a jófajta szénhidrátokat se zárd ki az étrendedből!

Edzés előtt és után

Nagyon nem mindegy, mit eszel a sportolás előtt és után, ahogy az sem, mikor edzel: szakértők szerint erre a legalkalmasabb idő a kora reggel, ekkor ugyanis intenzívebb a zsírégetés. Arra azonban figyelj, hogy ha edzés előtt eszel szénhidrátot, akkor a test a mozgás alatt azt akarja majd égetni, és nem a zsírt. Hogy mi a megoldás? Ha korán reggel edzel, lehetőleg ne egyél a mozgás előtt, igyál helyette egy turmixot, méghozzá céklából: szakértők szerint ez ugyanis remekül emeli az energiaszintet.

Forrás: Thinkstock

Nincs kifogás!

A sok tipp közül talán ez az egyik legfontosabb. Sokszor ott bukik meg az edzés-dolog, hogy "valami" közbeszól: eső, baráti talákozások, egy mozi...Ezt azonban kerüld el, és ha tudod, igazítsd a sporthoz a dolgokat. Ha pedig nem, akkor válassz másik időpontot a mozgásra: van 24 órád...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.