Vedd fel a fonalat: jógagyakorlatok a koncentráció növelésére és a figyelem fejlesztésére

Forrás: Dreamstime -
JógaKlikk figyelem koncentráció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becsöngettek. A hűvösebb éjszakák figyelmeztetnek rá, hogy vége a nyárnak, kezdődik az iskola, csatasorba kell állnunk, a munkahelyen feladatok várnak ránk. Ám a szeptember az újrakezdést is magában hordozza, csak döntés kérdése, hogy ez eltökéltté, motiválttá tesz, vagy naphosszat csak a nyarat siratjuk.

Ahhoz, hogy a várakozás, lendület domináljon, sikerek kellenek. Kutatások sora igazolja, hogy a sikeres emberek a tudatosságban tartanak előrébb: vannak céljaik, terveik, amelyekhez megkeresik az eszközőket, a kitartást és a figyelmüket nem eresztik a feladatról, amig el nem érik.

Forrás: Thinkstock

A jóga mint a tudatosság fejlesztésének egyik leghatásosabb eszköze óriási támasz és segítség lehet a siker elérésében. Alkalmas rá, hogy kihozd magadból a maximumot, és ettől boldogabb ember légy.

Nagy feladatok, nagyobb szellemi kihívások előtt:

  • A rendszeres jógagyakorlás általában javítja a koncentrációt is, de vannak jógagyakorlatok, amelyeket kifejezetten nagyobb szellemi kihívások, pl. vizsga, vagy egy tárgyalás előtt segítenek akár pozitív irányba billententeni a végeredményt.Ilyenek például az egyensúlypózok, illetve a két agyféltekét összehangoló gyakorlatok, amelyek töltik, kiegyensúlyozzák az idegrendszert, és segítik az összpontosítást.
Forrás: Dreamstime
  • A teljesítményeden szintén javít, ha munka közben felállsz időközönként az asztaltól akár egy nyújtózás erejéig. Néhány átmozgató jógagyakorlat még többet tehet érted.
  • Ha túl sok a feszültség tanulj meg relaxálni - akár online a JógaKlikkel - meg fogsz lepődni, mennyi energiád szabadul fel a raktározott feszültségeid oldásával.
  • Ez csak egy kis ízelítő, hiszen számtalan vonatkozásban segít még a jóga, az erőnlétedet sokszorozza, a pihenésedet javítja, stb. Sokszor a legnehezebb azt tudatosítani, hogy az elégedetlenkedés helyett konstruktívnak kell lenni. A felismeréshez kell egy kis befelé figyelés a jógaszőnyegen, és azon túl.

Tipp

Próbáld ki most eheti ingyenes JógaKlikk videónkat 15 percben, amely formába hoz egy vizsga, vagy nagyobb szelemi megterhelés előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.