fitnesz app Samsung fitnesz IFA okosóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csodás találkozó reményében egészen Berlinig utaztunk, ahol az egyik legnagyobb techshow, az IFA mínusz egyedik napján végre bemutatták a lehetséges jövendőbelinket: a Samsung Gear S3 okosórát. Megérintettük, kipróbáltuk, elvittük egy körre, és a randevú után választ kaptunk arra is, hogy egy életre szóló társról, vagy csak egy futó kalandról van-e szó.

Hogyan is definiáljuk a nagy Őt? Kiegészít, ott van veled, amikor szükséged van rá, ugyanakkor ő is kikapcsolódhat, vagy épp feltöltődhet melletted. Vigyáz az álmodra és az egészségedre: támogat, ha edzésről van szó, amikor pedig már izzadtságban pancsolsz, és legszívesebben lerúgnád azt a fránya sportcipőt, ő pár perc alatt utat mutat, bekapcsolja a kedvenc zenédet, és motivációként

adatokkal szolgál az addig elégetett kalóriákról.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Nos, már csak egy kérdésünk maradt: mindez tényleg létezik, vagy csak a mesékben van ilyen? Sőt, továbbmegyünk: megadhatja nekünk ezeket egy apró masina is?

Szépség, vagy szörnyeteg?

Vegyes érzelmekkel indultunk el Berlinbe, ahol az IFA kiállítás megnyitója előtt két nappal, az elsők között ismerkedhettünk meg a Samsung legújabb okosórájával, a Samsung Gear S3-mal.

Ekkor még nem is sejtettünk mi vár ránk Forrás: Origo

Az új modell elődjét, az S2-t már láttuk, így tudtuk mire képes, ugyanakkor a kinézete alapján, - szilikonpánt -

inkább a sportos felhasználóknak készült.

Ez még persze nem gond, hiszen a kütyü számtalan olyan funkcióval bír, ami segítségünkre lehet edzés közben: méri a pulzust, az időt és a kalóriafelhasználást, sőt, még azt is, hogy mikor voltunk a legaktívabbak. Viszont ne felejtsük el, hogy

az okosórát nem csak erre tervezték.

Mire jó az okosóra?


Még manapság sem egyértelmű, hogy mire jó az okosóra. A telefont helyettesíti, vagy csak egy kiegészítő kütyü? Nos, mi inkább az utóbbira szavazunk. Bár nagy előnye, hogy mindig kéznél van, így például nem kell órákig keresgélni a táskánkban a telefonunkat, vagy ha futni megyünk elég, ha felcsattintjuk, és máris magunkkal vihetjük az egész virtuális világunkat: telefonálhatsz, olvashatod és meg is válaszolhatod az üzeneteket, és persze a neked tetsző applikációkkal megkönnyítheti az életedet. Ugyanakkor sokkal kisebb a kezelőfelület, ez pedig egy óriási érv a telefonok mellett.

Meglátni, és megszeretni?

Mivel arról már rég letettünk, hogy a Samsung Gear S2-t egy elegáns eseményen hordjuk, őszintén reméltük, hogy a legújabb verzió majd elrabolja a szívünket, és simán vihetjük bárhova. Ez azonban nem így lett, pedig a gyártó

egy klasszikus és egy sportos órával is előrukkolt.

A klasszikus, azaz a Classic (b) és a sportosabb darab, azaz a Frontier Forrás: Origo

A ketyeréket megpillantva úgy éreztük magunkat, mintha egy balul sikerült Tinder-randin lennénk. A drágaságunk a fotókon jól nézett ki, - persze, tudjuk, nemcsak a külső számít,- azonban

a valóságban a hercegünk egy békává változott.

Ettől eltekintve az S3 erősen kompenzál, hiszen majdnem annyira okos, mint a telefonunk: elérhető rajta a naptár, az értesítések az egészség és a fitnesz applikációk, térkép, illetve az olyan híroldalak alkalmazásai, mint például a CNN vagy a Bloomberg.

Rengeteg alkalmazás közül válogathatunk Forrás: Origo

Mindemellett a recés, forgatható tárcsájának hála új funkciókkal is bővült: a kijelző megérintése nélkül fogadhatunk és utasíthatunk el hívásokat, lenémíthatjuk az emlékeztetőt, vagy az ébresztőt. Ugyanakkor a nagy mérete miatt kissé furcsán mutat egy kecses női csuklón, és ezen

a cserélhető számlapok, különböző szilikon és bőrszíjak sem segítenek.

A cserélhető szíjak Forrás: Origo

Hosszú távú kapcsolat, vagy csak egy futó kaland?

Számtalanszor hangoztattuk már, hogy mit kell tennünk, és ennünk ahhoz, hogy megőrizzük a fittségünket és az alakunkat. Mégis az egészséges életmódhoz vezető úton számtalan akadály vár ránk. Ha végre legyőztük az édesség iránti vágyunkat, a következő lépés a rendszeres mozgás, mégis, talán sokaknak ezt a legnehezebb beilleszteni a napirendjükbe. Kifogások persze akadnak, így legvégül megbocsátunk magunknak, és "majd holnap sportolok!" kijelentéssel pontot teszünk az ügy végre.

Az okosóra azonban nem felejt!

A kütyü szó szerint követi minden lépésedet, legyen szó sétálásról, vagy egy kemény edzésről, ráadásul mindezt rögzíti is, így bármikor tükröt tarthat eléd, ezáltal pedig motiválhat is, és kipréselheti belőled azt a pár métert, ami a kívánt kalóriamennyiség elégetéséhez szükséges.

Forrás: Origo

Megvéd, ha kell

Az óra további előnyei közé tartozik, hogy a beépített GPS vevőjének köszönhetően veszélyhelyzet esetén jelzést adhatunk le, és informálhatjuk a hollétünkről a családtagokon és a barátokon kívül a mentőszolgálatokat is.

Forrás: Origo

Mennyi az annyi?

A Gear S3 elődjét, az S2-t jelenleg 65-90 ezer forintért is megvásárolhatjuk, azonban amikor piacra dobták, még jócskán többe került. Ebből kiindulva az S3 óra újdonsült szerelmesei valószínűleg 100 ezer forint feletti összeggel számolhatnak.

Ez zsír!

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

Így sütheted meg te is Magyarország cukormentes tortájáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160822-mostantol-te-is-megsutheted-magyarorszag-cukormentes-tortajat.htmlVégre kiválasztotta a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult Magyarország cukormentes tortája címére. A finomságot Pechtol Zsolt egy volt tanulójával, azóta cukrásszá vált Szász Kingával együtt találta ki. Ha te is elkészítenéd, vagy csak tudni szeretnéd, hogy hol is kapható ez a nyalánkság, akkor olvass tovább! Ez Zsír!OrigoFélelem és reszketés a szépségversenyek kulisszái mögötthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160815-felelem-es-reszketes-a-kifutok-kulisszai-mogott.htmlKöztudott, hogy a modellek élete nem csupán siker és csillogás, mégis az eddig látott reality műsorokban eddig nem találkozhattunk a valósággal. De ennek vége, mivel a Miss International-szépségekről készült showban megismerhetjük a szépségek igazi gyötrelmeit is.Ez Zsír!--Az édes falatok és a kőkemény izmok igenis megférnek egymással - A fitneszlady elárulja hogyan!http://www.life.hu/ez-zsir/20160621--a-fitnesz-lady-izmokat-epit-mikozben-fankokkal-tomi-magat-elarulta-a-titkat.htmlA 28 éves Laura Baker nem egy átlagos életmódblog édesanyja: edz és egyetlen édes falatot sem tagad meg magától. Ezért sem meglepő, hogy közel 10 ezren követik, egyszer nyálcsorgatva, máskor pedig kőkeményen izzadva. Ez Zsír!OrigoHogyan vernek át az előtte-utána reklámok? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20160614-igy-vernek-at-az-elotte-utana-reklamok.html"Diétázz, eddz, vedd meg a legújabb fogyasztó bogyókat!" - buzdítanak a reklámok, melyeket általában egy szexi lánnyal, vagy férfival illusztrálnak. Nos, egy fotós lerántotta a leplet arról, hogyan lehet "fogyni" egy fotózás kedvéért pár perc alatt. Ez Zsír!OrigoÍme egy varázstányér, amire minden diétázónak szüksége vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160526-ime-egy-tanyer-amire-minden-dietazonak-szuksege-van.htmlKépzeld a szexi alakhoz már nem kell lemondanod az ínycsiklandozó falatokról, elég ha csak lecseréled a tányérodat! Ez Zsír!--A szelfizés segít a fogyásban - Íme a bizonyíték!http://www.life.hu/ez-zsir/20160610-egy-no-azt-allitja-hogy-a-szelfinek-koszonhetoen-dobott-le-57-kilot.htmlEgy év, 365 szelfi - egy amerikai nő szerint a szelfizés miatt sikerült 57 kilótól megszabadulnia. Ha most hitetlenkedve néznéd a monitort, eláruljuk: ez nem átverés! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.