Íme, két stílusos férfi, aki szerint az élet 60, sőt, 80 felett is rengeteg izgalmat tartogat. Akár a kifutót is meg lehet hódítani ebben a korban, vagy bármit, amiről álmodik az ember. Philippe Dumas és Wang Deshun is igazi újrakezdők, akiktől sokat tanulhatunk az életről. 

Philippe Dumas – 60 éves 

Philippe Dumas 60 évesen kezdett el szakállat növeszteni, ez pedig megváltoztatta az életét, hiszen a Párizsban élő francia férfi ennek köszönhetően lett divatmodell. „Csak viccből döntöttem úgy, hogy szakállat növesztek, és azt hittem, katasztrofális lesz, de végül mindenkinek tetszett, ráadásul annyiszor mondták, hogy jól néz ki, hogy rájöttem, talán modellkednem kellene” – mondta Dumas, aki tényleg megpróbálta, és óriási sikere lett.  

Forrás: Instagram/Philippe Dumas

„Elkezdtem jobban odafigyelni arra, hogyan öltözködöm, és rájöttem, hogy talán van bennem valami. Ekkor elmentem pár ügynökséghez, és így kezdődött a karrierem. 60 évesen...” – mondta Dumas, aki jelenleg is több modellügynökségnél dolgozik, ami nemcsak a kora miatt meglepő, hanem azért is, mert Dumas eredetileg jogot végzett, de helyette inkább a film- és reklámiparban helyezkedett el. „Nagyon élvezem azt, amit csinálok. Mi mást kérhetnék még az élettől? Talán csak egy hatalmas nemzetközi kampányt a Chanelnél vagy a Diornál” – tette hozzá, mi pedig őszintén szurkolunk neki. 

Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között
Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme, hat nő, akik éppen így tesznek!

Wang Deshun – 80 éves 

Az 1936-os születésű Wang Deshun a 2015-ös őszi–téli divathét alkalmával vált világhírűvé. Sokan egy múló internetes szenzációként könyvelték el a felbukkanását, de Deshun csak legyint a negatív hangokra. Wang Deshun az élő példa arra, hogy soha semmit nem késő elkezdeni az életben, hiszen ahogy ő is vallja: „A kor csak egy szám.” 

Forrás: AFP

De nem akarunk a levegőbe beszélni, úgyhogy olvassátok el, hányszor kezdett újba élete során a 80 éves modell: „24 évesen színházi színész voltam. 44 évesen kezdtem el angolul tanulni. 49 évesen saját pantomimtársulatot alapítottam, majd Pekingbe mentem, ahol vándormadár lettem. Itt mindent az alapoktól kezdtem, semmi sem fűződött a nevemhez. 50 évesen mentem először edzőterembe, és elkezdtem sportolni. 57 évesen visszamentem a színpadra, és létrehoztam a világ egyedülálló művészeti ágát, amit élőszobor-performansznak hívnak. 70 évesen lendültem bele igazán az edzésbe. 79 évesen kerültem először a kifutóra. Idén 80 éves vagyok, és még mindig rejlik bennem valami. Még mindig vannak elérendő álmaim. Higgyetek nekem, fel kell tárni a lehetőségeket. Amikor arra gondolsz, hogy túl késő. légy óvatos, és ne engedd, hogy ez legyen az ürügy arra, hogy feladd. Senki sem tarthat vissza a sikertől, csak saját magad. Amikor ideje, hogy ragyogj, ragyogj mindennél jobban.” 

Forrás: Xiao Ye Jie Xi
A 85 éves hipszter nagypapa
A 85 éves kínai nyugdíjasból 30 éves unokája csinált egy csapásra Instagram-sztárt. A bácsi egyébként vidéken él, ahol a kis farmját gondozza. Innen utazott el a fővárosba, ahol unokája nagy átalakítást végzett rajta. Az egész projekt célja valójában az volt, hogy felhívja a figyelmet arra: sokkal többet kellene foglalkoznunk idős rokonainkkal. A bácsiról még több képet itt találsz!