Békéscsabai Pálinkafesztivál Rácalmási tökfesztivál Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál gasztro Budavári Borfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi napsütésben nagyokat lehet sétálni és túrázni, ám ez a varázslatos szezon még ennél is többet nyújt – szüreti mulatságokat, családias hangulatú fesztiválokat és olyan kulináris programokat, ahol megismerhetjük az adott tájegység jellegzetes ízeit. És hogyan is lehetne jobban indítani egy kirándulós hétvégét, mint beleharapni egy finom sütőtökös rétesbe, vagy felhörpinteni egy kupica pálinkát?

Koccints a Várban!

A bor remek indok a kiruccanásra, és az ehhez kapcsolódó események összehozzák az embereket. Akár kezdő kóstoló vagy, akár igazi gourmet, a borfesztivál nagyszerű módja annak, hogy kicsit belemerülj a zamatos italok világába. Az európai viszonylatban is egyedülállónak számító Budapest Borfesztivál remek ráhangolódást nyújt az őszre, és elhozza neked a hazai gasztronómia legjavát. A koncertek és táncos előadások mellett magukkal a borászokkal is szóba elegyedhetsz, illetve azt is megtudhatod, hogy az egyes ételekhez milyen nedűk illenek. A rendezvény szeptember 8-án, ünnepélyes megnyitóval kezdődik, jegyeket elővételben és a helyszínen is lehet vásárolni.

Forrás: Dreamstime

Sör és kultúra

Ha a hazai gasztrofesztiválokon túl máshol is kóstolnál finomságokat, utazz el pár napra Prágába és Drezdába. A helyi söröket azoknak is érdemes megkóstolniuk, akiknek nem a kedvencük ez az ital: biztosan állíthatjuk, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Utazz 99 800 Ft/fő/4 éjtől 2016. október 31. - 2016. november 4. között a sör és kultúra jegyében.

Bor, dödölle, vigasság

Nagykanizsa ritkán szerepel a turisztikai célpontok listáján, pedig mindent megad, amire egy kellemes kiránduláson vágyik az ember. Történelmi utcái bóklászásra csábítanak, a város határában fekvő Csónakázó-tó és környéke pedig remek lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére. Ha szívesen felfedeznéd a dél-zalai térséget, illetve megízlelnéd a helyi specialitásokat, akkor érdemes ellátogatnod ide. Ráadásul hamarosan részese lehetsz egy olyan kulináris kalandnak, ami garantáltan egyedi élményt ígér. A Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált immár 13. alkalommal rendezik meg, ahol nemcsak a híres népi étel egyes változatait tesztelheted, hanem a kiállítók borait is. Remek programnak ígérkezik a főzőverseny és a szüreti felvonulás, a hangulatról pedig olyan zenekarok gondoskodnak, mint például a Kerekes Band.

Fotó: Goór Gábor/Facebook/Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál

Tökös élmények Rácalmáson

Az ősz beköszönte sokak számára a 'pumpkin spice latte', azaz a sütőtökös fűszeres tejeskávé szezonját jelenti, ugyanakkor más módon is élvezheted a narancssárga kincs szépségét. Hazánk több pontján is a tök jegyében szerveződnek a fesztiválok, például az Őrségben és a Balatonnál, de Rácalmásra is ellátogathatsz, ahol különleges hangulatban ünneplik ezt a sokoldalú kultúrnövényt. A Duna jobb partján fekvő település a természeti látnivalók mellett rendezvényeivel vonzza a látogatókat. Szeptemberben néhány napig minden a tökről szól majd, lesz itt tökpiramis-építés, tökfaragás, töklámpás bringa- és gyalogtúra, sőt még tökkirályt is választanak. Sétálj végig az Ízek Utcáján, csemegézz bátran a gazdag választékból, és ne hagyd ki a koncerteket sem!

Forrás: Dreamstime, Facebook/Rácalmási Tökfesztivál

Fesztivál a pálinkarajongóknak

Az ínyenceknek nem lehet okuk panaszra, hisz bármerre indulnak útnak, ezekben a hetekben biztosan belebotlanak valahol egy gasztrofesztiválba. Egy kiadós túrázás után jól fog esni a lakoma, és ha valami testesebb ételre támad gusztusod, tudunk egy szuper helyet! A Csabai kolbász világhírű hungarikum, aminek minden évben külön fesztivált szentelnek, ám Békéscsabán ezúttal a pálinkáé és a pörkölté lesz a főszerep. Végigkóstolhatod az egyes tájegységek párlatkülönlegességeit, valamint a helyi bográcsséfek által készített finomságokat, és ezeket te is értékelheted a saját szemszögedből. A rendezvény programkínálatában a zene is kiemelt szerephez jut, a fellépők között ott lesz a Compact Disco, Freddie, a Péterfy Bori & Love Band, és Tóth Gabi is színpadra lép majd.

Forrás: hazipalinkakostolo.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.