Új magaslatokra törve - Luxusotthonok sziklákba vájva

Fotó: Sandra Pereznieto -
ház luxus Villa luxusvilla otthon szikla építészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki tériszonyos, akkor valószínűleg nem az alábbi luxusvillák között fogja megtalálni álmai otthonát. Ha viszont rajong a káprázatos panorámákért, akkor ezekbe az ingatlanokba garantáltan első látásra beleszeret majd - jöjjenek a sziklákra épített otthonok.

Ház a sziklán

Egy fiatal pár bízta meg a GilBartolomé Építészstúdiót, hogy építsék meg nekik ezt a futurisztikus villát, amelynek a találó, Ház a sziklán nevet adták. A kétszintes épület egy 42 fokos domboldalon épült fel a spanyolországi Granadában, és tartozik hozzá egyebek mellett egy medence, több erkély és egy 70 főt befogadó előadóterem is.

Forrás: gilbartolome.com

Lélegzetelállító tervrajz

Igen, ez a hihetetlen épület még csak tervrajz formájában létezik, megálmodója pedig a Modscape névre hallgató ausztrál építészcég. Ha az otthon megépül, gyakorlatilag egy szikla oldaláról fog lógni, a jövendőbeli lakók pedig az épület legfelső szintjén található garázson keresztül tudnak majd bejutni az épületbe, onnan pedig lift segítségével juthatnak majd át az alsó szintekre.

Forrás: modscape.com.au

Az X-ház

Barcelonától nem messze, Cabrilsban található az "X-ház" nevezetű ingatlan, amit a Cadaval & Solà-Morales építészstúdió tervezett. Az otthon egyik különlegessége, hogy a szikláról, amelyre épült, minden oldalról rálátni a tengerre és a hegyekre is.

Fotó: Sandra Pereznieto

Casa Brutale

Bár egyelőre csak koncepcióként létezik ez a Casa Brutale elnevezésű, az Égei-tengerhez megálmodott különös építmény, ha egyszer elkészül, véleményünk szerint ez lesz a legideálisabb hely a világtól elvonulni vágyó magányos farkasoknak. Az épület különlegessége főként abban rejlene, hogy egyetlen részlete sem nyúlna a föld szintje fölé, és hogy a rezidencia tetejére egy megerősített üvegből készült kristályos medencét képzeltek.

Forrás: opaworks.com

Gig Harbor vendégház

Washingtonban, egészen pontosan Gig Harborban található ez a kivételes építmény, amelyet egy régi csónakházból alakított át egy Scott Allen nevű építész. Az épületnek az alapja egy csónakház, amire a tervező több szintet is felhúzott, a legfelső emelet pedig egy sziklán kapott helyet. A különböző szintek között a lakók egy üvegfalú lift segítségével tudnak mozogni.

Forrás: scottallenarchitectureseattle.com
Lélegzetelállító fotók lepusztult kastélyokrólhttp://www.life.hu/otthon/20160908-mirna-pavlovic-elhagyatott-kastelyok-europaban.htmlMirna Pavlovic fotós az elhagyott, lepusztult épületek nagy rajongója, nem meglepő hát, hogy egyik legújabb projektjét teljes mértékben ezeknek a káprázatos építményeknek szentelte. Pavlovic körbejárta Európát és megörökítette a kontinens különböző országainak magára hagyott, enyészet szélén álló kastélyait. OtthonOrigoTitkok és érdekességek a Fehér Házbólhttp://www.life.hu/otthon/20160902-erdekessegek-a-feher-hazrol.htmlNemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot lázban tartja a közelgő elnökválasztás. Vajon Hillary Clinton vagy Donald Trump költözhet majd be családjával a Fehér Házba? Nos, néhány hónapot még várnunk kell a válaszra, addig is elhoztunk néhány érdekességet a mindenkori amerikai elnök lakóhelyéről. Otthon--Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai http://www.life.hu/otthon/20160902-a-legszebb-filmes-hazak.htmlTudjuk jól, hogy egy filmben mindenki a főszereplők mozdulatait lesi, pedig néha bizony megérné kicsit a környezetre, a díszletre is figyelni. Megesik ugyanis, hogy a legkarakteresebb szerep nem egy színésznek, hanem egy díszletnek, azaz egy épületnek jut. OtthonOrigoAz őrület határán - Top 5 filmes elmegyógyintézethttp://www.life.hu/otthon/20160829-top-5-legijesztobb-elmegyogyintezet-a-horror-filmekben.htmlVannak bizonyos visszatérő motívumok, amelyektől a forgatókönyvírók egyszerűen nem tudnak elszakadni. Ha horrorfilmről van szó, akkor ilyen - a korábban már kivesézett - békésnek, idillinek tűnő, majd hátborzongató események színhelyévé váló családi otthon. De ha éppen nem egy feldúlt családi fészekben történnek a borzalmak, akkor nagy valószínűséggel egy elhagyott elmegyógyintézet áll a történések középpontjában. Otthon--Te még fizetsz az áramért? Aknázd ki az alternatív lehetőségeket!http://www.life.hu/otthon/20160714-te-meg-fizetsz-az-aramert-altalanossagban-milyen-alternativ-lehetosegek-vannak.htmlA villanyszámlád évről évre csak nő, miközben a nap ingyen sütkérezik - miért ne használnád ki energiától fénylő sugarait? A megújuló energiaforrások egyik legfontosabb jelentősége, hogy használatuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor nem is fogják vissza az emberiség fejlődési lehetőségeit. A következőkben összegyűjtöttük azokat az alternatív lehetőségeket, amelyekkel a villanyszámládat majdhogynem lenullázhatod. OtthonOrigoLakberendezési inspirációra vágysz? Irány Brazília!http://www.life.hu/otthon/20160824-lakberendezesi-es-dekortippek-riobol.htmlBár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.