Mozogj okosan a városban! Közlekedj és sportolj egyidőben

BUG2016 Budapest város közlekedés sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is azok közé tartozol, akik napi 8 órában ülnek az irodában? Alig van időd mozogni? Juss el sportolva a munkahelyedre. Íme, néhány pénztárca- és környezetbarát lehetőség, amivel az egészségedért is sokat tehetsz!

Ha unod, hogy nap mint nap a dugóban ülsz, vagy eleged van a tömegből a villamoson és a metróban, akkor itt az ideje felfedezned Budapest sportos oldalát. Kezd a reggelt egy jó kis mozgással, ami garantáltan felébreszt.

Bicikli

A bicikli a városi emberek nagy kedvence! Nem is csoda, hiszen gyors haladást tesz lehetővé és kényelmes is. Emellett szuper kalóriagégető, javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet. Mindezt ráadásul észrevétlenül, amíg beérsz a munkahelyedre, majd haza. Rengeteg rejtett pozitívuma is van, amire elsőre talán nem is gondolnál.

Forrás: giphy.com

Roller

Gyors, kényelmes és az egyensúlyérzéket, kooordinációsképességet is fejleszti, ráadásul ha mégis tömegközlekedésre kell szállnod, egyszerűen összecsukhatod.

Tipp

Ha kényelmesebb vagy, vagy túl messzire kell menned, próbáld ki a bicikli és a roller elektromos változatát.

Long board

Egy longboard 84-150 centi hosszú, körülbelül 25 centi széles. Hamarabb gyorsul, mint a gördeszka - ez azért is van, mert a kerekei nagyobbak. Ezzel az eszközzel nemcsak gyorsabb, de kényelmesebb is a közlekedés, mint a klasszikus gördeszkával. Vagány, fiatalos sporteszköz. Érdemes kipróbálni.

Forrás: Dreamstime

Görkorcsolya

A görkorcsolya nagyon praktikus, hiszen gyors haladást tesz elérhetővé, ráadásul a futáshoz hasonlóan az egész testedet átmozgatja. Lányoknak különösen ajánljuk, hiszen a posit és a combokat kíválóan formálja.

Támogatott tartalom.

Kipróbáltuk: görkorcsolya

Sosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a görkorcsolya kerül terítékre.

Október 1-jén valami új kezdődik!

A Budapest Urban Games sportpályává alakítja az egész várost október 1-jén, szombaton 10 és 20 óra között. Gyere ki és játsszuk le, Budapest!

Programok:

Urban Climb Jam | Várkert Bazár, Öntőház udvar és környéke
Grund Foci Bajnokság | Klauzál tér
Urban Bike Verseny | Citadella sétány
Snake Run Futóverseny | Madách tér – Klauzál tér
Longboard Verseny | Budai Vár, Hunyadi János utca
Pingpongverseny I Klauzál tér

Megdőlt az „5 másodperces” szabály mítosza: ne együk meg a földre esett falatokathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160913-megdolt-az-5-masodperces-szabaly-mitosza-ne-egyuk-meg-a-foldre-esett-falatokat.htmlAz úgynevezett „5 másodperces szabály" egy régi mítosz, ami szerint bátran megehetjük a földre esett ennivalót akkor, ha 5 másodpercen belül felvesszük a padlóról. Egy friss kutatás szerint azonban nem számít, mennyi ideig volt a finomság a földön, a baktériumoknak akkor is volt lehetőségük az átjutásra az ételbe. Ez Zsír!OrigoA brownie is lehet egészséges! Készítsd avokádóvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160916-keszits-egeszseges-avokados-browniet.htmlKi ne szeretné a csupacsoki, isteni ízű brownie-t? Tény, hogy egy kis bűnözés néha belefér, de miért is bűnöznénk, amikor még ezt az édességet is meg lehet oldani egészségesebb variációban. Nézzük, hogyan készül az avokádós brownie! Ez Zsír!OrigoŐszi egészségbombák! Ezekből a gyümölcsökből fogyassz minél többet!http://www.life.hu/ez-zsir/20160909-szolo-fuge-korte-alma-az-osz-legcsodasabb-gyumolcsei.htmlA gazdag nyári gyümölcsszezon után sem kell elkeseredniük a vitaminbombák imádóinak, ugyanis az ősz is rengeteg kincset tartogat számukra. Mutatjuk is, hogy miket kell mindenképpen beiktatni az étrendbe! Ez Zsír!Origo"Nem volt önbizalmam, irigykedve néztem a korombelieket" – 40 kilót fogyott, majd a mozgás szerelmese lett Évihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160914-sikertortenet-a-22-eves-szabo-evi-fogyasa-eletmodvaltasa.htmlA 22 éves Szabó Évit tinédzserkorában kezdte el zavarni a súlyfeleslege. A kalóriaszámlálgatásokat követően 40 kilót fogyott, így 46 kiló lett, de gyenge volt, és kimerült. Ezután ráállt az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. Most kicsattan az egészségtől, 58 kilós, erős, és rengeteg terve van, például a félmaraton. Évi életmódváltása igazi sikertörténet! Ez Zsír!Origo5 dolog, amit nem tudtál a kalóriákrólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160909-5-dolog-amit-nem-tudtal-a-kaloriakrol.htmlMindenki tudja, hogy a fogyás és a testsúly fenntartása a kalóriabevitel és -leadás egyensúlyától függ. Más tényezők is szerepet játszanak azonban abban, hogyan befolyásolja a kalóriaszám a testsúlyunkat. Íme, öt olyan tudnivaló a kalóriákról, amit sokan talán még nem is hallottak. Ez Zsír!--Amerika Kapitány, Batman, Thor – Színészek, akik szuperhőssé gyúrták magukathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160907-szineszek-akik-szuperhosse-gyurtak-magukat-amerika-kapitany-batman-farkas.htmlAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.